ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα - Αυστραλία 1-2: Θρίαμβος των καγκουρό και "τελικός" με Περού για μία θέση στο Μουντιάλ

Οι παίκτες της Αυστραλίας πανηγυρίζουν γκολ κόντρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα σε διηπειρωτικό μπαράζ για μία θέση στο Μουντιάλ | 7 Ιουνίου 2022
Οι παίκτες της Αυστραλίας πανηγυρίζουν γκολ κόντρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα σε διηπειρωτικό μπαράζ για μία θέση στο Μουντιάλ | 7 Ιουνίου 2022 @2022 HUSSEIN SAYED/AP IMAGES

Η Αυστραλία επιβλήθηκε 2-1 των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στο Κατάρ και άρπαξε το πολυπόθητο εισιτήριο για το διηπειρωτικό μπαράζ με το Περού (13/6), που θα δώσει την πρόκριση στην τελική φάση του Μουντιάλ τον ερχόμενο Νοέμβριο.

Το όνειρο της συμμετοχής στα τελικά του Μουντιάλ, που θα είναι μάλιστα για πέμπτη σερί φορά στην ιστορία της, παραμένει ολοζώντανο για την Αυστραλία. Τα καγκουρό επικράτησαν με 2-1 των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στον αγώνα μπαράζ που έδωσαν το βράδυ της Τρίτης (7/6) στο "Αχμάντ Μπιν Αλί" του Κατάρ και πλέον ετοιμάζονται για έναν ακόμα τελικό, για ένα ακόμα διηπειρωτικό μπαράζ, αυτή τη φορά με το Περού την ερχόμενη Δευτέρα (13/6), που θα χαρίσει σε μία από τις δύο ομάδες την πρόκριση στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022.

Οι παίκτες της Αυστραλίας πανηγυρίζουν γκολ κόντρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα σε playoffs Μουντιάλ | 7 Ιουνίου 2022
Οι παίκτες της Αυστραλίας πανηγυρίζουν γκολ κόντρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα σε playoffs Μουντιάλ | 7 Ιουνίου 2022 @2022 HUSSEIN SAYED/AP IMAGES

Όσον αφορά στο αγωνιστικό κομμάτι, το πρώτο μέρος στο "Αχμάντ Μπιν Αλί" του Κατάρ ήταν απολύτως ισορροπημένο, με την κατοχή να είναι στο 50% και για τις δύο ομάδες και τις τελικές προσπάθειες μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού (τρεις τελικές εκ των οποίων η μία στο στόχο για τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, 2 τελικές και καμία στο στόχο για την Αυστραλία).

Στο δεύτερο μέρος ωστόσο ο ρυθμός ανέβηκε και για αυτό "βοήθησε" το γκολ που σημειώθηκε στο 53ο λεπτό. Οι socceroos έκλεψαν τη μπάλα μέσω πίεσης έξω από την περιοχή των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και ο Μπόιλ μπήκε στην αντίπαλη περιοχή από τα δεξιά, για να κάνει το γύρισμα την κατάλληλη στιγμή και τον Ίρβάιν να σκοράρει με δεξί πλασέ μέσα από τη μικρή περιοχή (0-1).

Δεν χάρηκαν όμως παρά λίγα λεπτά αφού στο 57' ήρθε η ισοφάριση, όταν μετά από σέντρα από τα αριστέρα οι Αυστραλοί δεν μπόρεσαν να απομακρύνουν και η μπάλα στρώθηκε στον Κάιο, που με ασύλληπτο αριστερό σουτ έφερε το ματς στα ίσα (1-1).

Η συνέχεια βρήκε τους παίκτες του Γκρέιαμ Άρνολντ να έχουν την κατοχή και να πιέζουν ασφυκτικά και εκείνους του Ροδόλφο Αρουαμπαρένα να αμύνονται και μέχρι το 80' οι τυπικά φιλοξενούμενοι είχαν δύο εξαιρετικές ευκαιρίες για να ανακτήσουν το προβάδισμα, χωρίς όμως να μπορούν οι Ράιτ και Μακάλιστερ να νικήσουν τον Έισα.

Τελικά, η έντονη πίεση των Αυστραλών απέφερε καρπούς στο 84ο λεπτό, με τον Χρούστιτς να πιάνει πολύ δυνατό σουτ με το αριστερό από το ύψος της μεγάλης περιοχής και τη μπάλα να κοντράρει σε σώμα αμυντικού για να καταλήξει στα δίχτυα, με το 1-2 να διατηρείται ως το φινάλε και να τους φέρνει ένα βήμα από το να βρεθούν για πέμπτη διαδοχική φορά και έκτη συνολικά στην ιστορία τους σε τελικά Παγκοσμίου Κυπέλλου.

ΗΝΩΜΕΝΑ ΑΡΑΒΙΚΑ ΕΜΙΡΑΤΑ: Έισα, Αλ Ατάς, Αλ Χαμαντί, Αμπάς Μουράντ, Αλντανανί, Αλί Σαλμίν (88' Χασάν), Χαμάντ (88' Αμπντουλραχμάν), Ραμαντάν (75' Ναντέρ), Αμπντάλα, Μαμπκούτ (75' Αλί Σαλέχ), Κάιο (88' Ταλιάμπουε)

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ: Ράιαν, Άτκινσον, Ράιτ, Ρόουλες, Μπέχικ, Ιρβάιν, Χρούστιτς (90' Ντεγκενέκ),, Μπόιλ, Λέκι (73' Μαμπίλ), Γκούντγουιν (72' Μακλάρεν), Μόι

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ