ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα - Αργεντινή 0-5: Επίδειξη ισχύος με Μέσι και Ντι Μαρία στο τελευταίο τεστ πριν το Μουντιάλ

Argentina's Lionel Messi, left, and Angel Di Maria celebrate after a goal during a friendly match between Argentina and United Arab Emirates in Abu Dhabi, Wednesday, Nov. 16, 2022. (AP Photo/Hussein Malla)
Argentina's Lionel Messi, left, and Angel Di Maria celebrate after a goal during a friendly match between Argentina and United Arab Emirates in Abu Dhabi, Wednesday, Nov. 16, 2022. (AP Photo/Hussein Malla) @2022 HUSSEIN MALLA/AP IMAGES

Με τους Λιονέλ Μέσι και Άνχελ Ντι Μαρία να είναι ασταμάτητοι στο πρώτο μέρος, η Αργεντινή φιλοδώρησε με πέντε γκολ τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα σε φιλική αναμέτρηση, λίγες ημέρες πριν από την έναρξη του Μουντιάλ στο Κατάρ.

Ο Λιονέλ Σκαλόνι παρέταξε μία δυνατή ενδεκάδα στο φιλικό της Τετάρτης (16/11) απέναντι στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα που έλαβε χώρα στο Άμπου Ντάμπι, θέλοντας να δει την αγωνιστική κατάσταση της Αργεντινής λίγα 24ωρα πριν μπει στη μάχη της τελικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου, με τους παίκτες του να ανταποκρίνονται σε εξαιρετικό βαθμό.

Και αυτό γιατί επικράτησαν άνετα με 5-0, πετυχαίνοντας όλα τα γκολ τους στην πρώτη αγωνιστική ώρα, με τους Λιονέλ Μέσι και Άνχελ Ντι Μαρία να έχουν συμμετοχή στα τέσσερα πρώτα γκολ της "αλμπισελέστε" στο πρώτο μέρος.

Το 1-0 για την πρωταθλήτρια Λατινικής Αμερικής ήρθε στο 17ο λεπτό, με τον Μέσι να βγαίνει στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας και την κατάλληλη στιγμή να στρώνει τη μπάλα στον Χουλιάν Άλβαρες, με τον νεαρό φορ της Μάντσεστερ Σίτι να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα με ψύχραιμο πλασέ.

Στη συνέχεια πήρε τη σκυτάλη ο Άνχελ Ντι Μαρία, με τον μεσοεπιθετικό της Γιουβέντους να κάνει το 2-0 στο 25' με εξαιρετικό μονοκόμματο διαγώνιο σουτ με το δεξί και να γράφει το 3-0 στο 36' με ωραία ατομική ενέργεια όπου πέρασε και τον κίπερ Εΐσα.

Η μηχανή της αλμπιστελέστε είχε ζεσταθεί μετά από το σόου του Ντι Μαρία και ο Μέσι φρόντισε εκτός από δημιουργός να γίνει και εκτελεστής στο ματς, όταν πήρε τη μπάλα στο 44' και εκτέλεσε τον αντίπαλο κίπερ με άπιαστο δεξί σουτ, έπειτα από ντρίμπλα με το αριστερό.

Στο δεύτερο μέρος, αμφότεροι οι προπονητές προχώρησαν και στις έξι αλλαγές που είχαν δικαίωμα να κάνουν (ο Λιονέλ Μέσι έμεινε μέχρι το φινάλε), με την Αργεντινή να διατηρεί πάντως τον έλεγχο και να βρίσκει και πέμπτο γκολ, με τον Ντε Πολ να περνάει ωραία κάθετη πάσα στον Χοακίν Κορέα στο 60ο λεπτό και τον επιθετικό της Ίντερ να διαμορφώνει το τελικό 0-5 με πλασέ από το ύψος του πέναλτι.

ΗΝΩΜΕΝΑ ΑΡΑΒΙΚΑ ΕΜΙΡΑΤΑ: Εΐσα, Αλντανχανί (78' Αλγκασανί), Σαλέχ (65' Τζαμέλ), Αλ Χαμάντι, Αμπντάλα, Χαμάντ (65' Αλ Ζααμπί), Σαλμέν (46' Ναντέρ), Σουχαΐλ (77' Χουσεΐν), Μαμπχούτ (46' Λίμα), Ραμαντάν, Κάιο

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: Εμιλιάνο Μαρτίνες, Φόιτ, Οταμέντι (46' Πετσέλα), Λισάντρο Μαρτίνες, Ακούνια (46' Χοακίν Κορέα), Ντε Πολ, Παρέδες (75' Ροντρίγκες), ΜακΆλιστερ (46' Μοντιέλ), Μέσι, Ντι Μαρία (51' Μολίνα), Άλβαρες (51' Φερνάντες)

TAGS ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ 2022 ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ ΛΙΟΝΕΛ ΜΕΣΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ