ΛΙΟΝΕΛ ΜΕΣΙ

Ινιέστα: "Ακόμα και χωρίς το τρόπαιο του Μουντιάλ, ο Μέσι είναι ο καλύτερος"

Οι Ινιέστα και Μέσι πανηγυρίζουν το τρόπαιο του Copa del Rey μετά από τελικό κόντρα στην Αλαβές | 27 Μαΐου 2017
Οι Ινιέστα και Μέσι πανηγυρίζουν το τρόπαιο του Copa del Rey μετά από τελικό κόντρα στην Αλαβές | 27 Μαΐου 2017 @2017 FRANCISCO SECO/AP IMAGES

Το εγκώμιο του -άλλοτε συμπαίκτη του στην Μπαρτσελόνα- Λιονέλ Μέσι έπλεξε ο Αντρές Ινιέστα, με τον θρυλικό Ισπανό μέσο να υποστηρίζει πως ακόμα και αν δεν έπαιρνε ο Αργεντινός το Παγκόσμιο Κύπελλο εκείνος θα τον θεωρούσε πάλι τον καλύτερο.

Ο Λιονέλ Μέσι ταξίδεψε στο Κατάρ τον Νοέμβριο με μία και μοναδική αποστολή τον περασμένο Νοέμβριο και αυτή ήταν να γράψει ιστορία, με το φινάλε να τον βρίσκει απόλυτα επιτυχημένο. Πέτυχε επτά γκολ, δύο εκ των οποίων στο τελικό του Μουντιάλ, έσπασε ένα σωρό ρεκόρ και το κυριότερο ανέβηκε στην κορυφή του κόσμου με την Αργεντινή, οδηγώντας τη χώρα του στην κατάκτηση του τρίτου παγκόσμιου τίτλου της ιστορίας του.

Πλέον, όλος ο κόσμος είναι στα πόδια του έχοντας μπει στην ίδια κατηγορία με τους θρύλους Πελέ και Μαραντόνα, με τον Αντρές Ινιέστα να υποστηρίζει πάντως ότι για εκείνον ο Μέσι δεν χρειαζόταν τον τίτλο του Μουντιάλ για να αναγνωρίζεται ως ο κορυφαίος.

"Για μένα δεν ήταν απαραίτητο για τον Μέσι να πάρει το Μουντιάλ για να θεωρείται ο καλύτερος. Με ή χωρίς το τρόπαιο, είναι ο καλύτερος.

Και νομίζω πως όσοι δεν το πίστευαν πριν κατακτήσει το Μουντιάλ θα συνεχίσουν να βρίσκουν δικαιολογίες για να μείνουν στην ίδια άποψη.

Σε κάθε περίπτωση, πιστεύω ότι άξιζε 100% τον τίτλο όχι μόνο για εκείνον αλλά για όλη την Αργεντινή", τόνισε ο άλλοτε σύντροφος του Μέσι στην Μπαρτσελόνα, μέσω συνέντευξής του στην "Marca", για να συμπληρώσει:

"Με αυτό που έκανε πάντως, είναι πλέον ολοκληρωμένος. "Άρχισε με ήττα στην πρεμιέρα, άντεξε την έξτρα πίεση που προστέθηκε σε αυτή που είχε ήδη. Για μένα, αξίζει να είναι πρωταθλητής".

Σημειώνεται πως στην ίδια συνέντευξη, ο Αντρές Ινιέστα μίλησε και για το άλλοτε "έτερόν του ήμισυ" στη μεσαία γραμμή της Μπαρτσελόνα, Τσάβι, με τον 38χρονο να εκφράζει την πίστη του πως με εκείνον στο τιμόνι θα έρθει σύντομα η στιγμή που οι μπλαουγκράνα θα κατακτήσουν τίτλους.

TAGS ΛΙΟΝΕΛ ΜΕΣΙ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ ΚΟΣΜΟΣ ΙΣΠΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ