FIFA

Ινφαντίνο: "Η πρόοδος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Κατάρ είναι αδιαμφισβήτητη "

Ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο
Ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο © 2021 BILL KOSTROUN / AP IMAGES

Ο Τζιάνι Ινφαντίνο ανέφερε μεταξύ άλλων στο κονγκρέσο της UEFA ότι έχει γίνει πρόοδος στα ανθρώπινα δικαιώματα στο Κατάρ και σε αυτό έχει συμβάλει αρκετά το Μουντιάλ.

Ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, μίλησε για μια ακόμα φορά στο κονγκρέσο της UEFA για το ζήτημα των εργατικών δικαιωμάτων των μεταναστών εργατών, που δούλεψαν στα εργοτάξια για τα γήπεδα στο Κατάρ, όπου θα διεξαχθεί το Μουντιάλ του 2022.

Ο Ινφαντίνο επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι έχει γίνει πρόοδος στο συγκεκριμένο κομμάτι και είναι αναγνωρισμένο (και) από άλλους φορείς, όχι μόνο τη FIFA και το Κατάρ.

"Είναι σημαντικό να υπογραμμίσουμε την πρόοδο που έχει γίνει στους όρους των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στους όρους των εργασιακών δικαιωμάτων και της κατάργησης του συστήματος καφάλα, με ελάχιστους μισθούς για τους εργαζομένους, με μέτρα που προστατεύουν την υγεία των εργαζομένων.

Δεν είναι η FIFA που το λέει αυτό, ούτε το Κατάρ που το λέει αυτό. Είναι τη Διεθνής Εργατική Οργάνωση, οι διεθνείς ενώσεις εμπορίου και του BWI. Η πρόοδος είναι αδιαμφισβήτητη και κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση", ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τζιάνι Ινφαντίνο.

TAGS FIFA ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ