ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Ινφαντίνο για το Βραζιλία - Αργεντινή: "Δεν υπάρχει χώρος για βία στο ποδόσφαιρο, εντός και εκτός γηπέδου"

Ο Τζάνι Ινφαντίνο στο πλαίσιο συνεδρίου της FIFA στο Μαϊάμι | 15 Μαρτίου 2019
Ο Τζάνι Ινφαντίνο στο πλαίσιο συνεδρίου της FIFA στο Μαϊάμι | 15 Μαρτίου 2019 @2019 LUIS M. ALVAREZ/AP IMAGES

Ο Τζάνι Ινφαντίνο πήρε θέση μετά τα κακώς κείμενα που έλαβαν χώρα στο πλαίσιο της μάχης της Βραζιλίας με την Αργεντινή στο "Μαρακανά", τονίζοντας μέσω ανάρτησής του στο Instagram πως η βία δεν έχει την παραμικρή θέση στο ποδόσφαιρο.

Το "Μαρακανά" έζησε μεγάλες στιγμές εντός αγωνιστικού χώρου τα ξημερώματα της Τρίτης (22/11), με την Αργεντινή να επικρατεί 1-0 της Βραζιλίας και να ανεβαίνει στην κορυφή του ομίλου στην προκριματική φάση της ζώνης της Λατινικής Αμερικής, όμως στις εξέδρες επικράτησε σκηνικό... χάους, με τις μάχες σώμα με σώμα μεταξύ αστυνομικών και οπαδών να αμαυρώνουν το σπουδαίο παιχνίδι.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ήταν μάλιστα τόσο βίαιες και άσχημες οι εικόνες που ο Τζάνι Ινφαντίνο έσπευσε να τοποθετηθεί δημόσια, με τον πρόεδρο της FIFA να στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά της βίας μέσω δημοσίευσης που έκανε στον λογαριασμό του στο Instagram:

Ινφαντίνο για το Βραζιλία - Αργεντινή: "Δεν υπάρχει χώρος για βία στο ποδόσφαιρο, εντός και εκτός γηπέδου"
PRINT SCREEN

"Δεν υπάρχει η παραμικρή θέση για τη βία στο ποδόσφαιρο, εντός ή εκτός γηπέδου. Τέτοια γεγονότα, όπως αυτά που έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια του αγώνα της Βραζιλίας με την Αργεντινή για τα προκριματικά του Μουντιάλ στο στάδιο Μαρακανά, δεν έχουν θέση στο άθλημά μας ή στην κοινωνία μας.

Χωρίς υπερβολή, όλοι οι ποδοσφαιριστές, οι οπαδοί, τα επιτελεία και οι άρχοντες των αγώνων θα πρέπει να έχουν στο μυαλό τους να διασκεδάζουν με το ποδόσφαιρο και ζητώ από τις αρμόδιες αρχές να διασφαλίσουν πως αυτό είναι σεβαστό σε όλα τα επίπεδα", ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιό του.

Κάνε follow το NEO Instagram του SPORT24

TAGS ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ FIFA ΚΟΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ