FIFA

Ινφαντίνο για εργάτες στο Κατάρ: "Θα μπορούσαν να έχουν πεθάνει 6.000 και σε άλλες δουλειές, η FIFA δεν είναι αστυνομία"

Ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, πριν από την αναμέτρηση της Ολλανδίας με την Αυστρία για τη φάση των ομίλων του Euro 2020 στη "Γιόχαν Κρόιφ Αρένα", Άμστερνταμ | Πέμπτη 17 Ιουνίου 2021
Ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, πριν από την αναμέτρηση της Ολλανδίας με την Αυστρία για τη φάση των ομίλων του Euro 2020 στη "Γιόχαν Κρόιφ Αρένα", Άμστερνταμ | Πέμπτη 17 Ιουνίου 2021 © 2021 KOEN VAN WEEL/ASSOCIATED PRESS

Ο Τζιάνι Ινφαντίνο ρωτήθηκε για τις άθλιες συνθήκες στα έργα του Μουντιάλ του Κατάρ, με τον πρόεδρο της FIFA να απαντά πως η παγκόσμια Ομοσπονδία δεν είναι αστυνομία.

Η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου έχει ξεκινήσει, με τη FIFA να γνωστοποιεί το αναλυτικό πρόγραμμα της διοργάνωσης, που θα διεξαχθεί στις 27 Νοεμβρίου στο Κατάρ.

Ωστόσο, υπάρχουν αναφορές για κατάφορη παραβίαση ανθρώπινων και εργασιακών δικαιωμάτων στα εργοτάξια του Μουντιάλ. Συγκεκριμένα η Guardian έχει αποκαλύψει πως από το 2010 και μετά έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 6.500 θάνατοι εργαζομένων μεταναστών.

Ο Ινφαντίνο ρωτήθηκε για τους εργάτες-μετανάστες του Κατάρ, με τον ίδιο να απαντά πως έτσι τους προσφέρεται αξιοπρέπεια και περηφάνεια: "Ας μην ξεχνάμε ένα πράγμα, όταν μιλάμε γι' αυτό το ζήτημα, το οποίο αφορά την δουλειά, ακόμη και την σκληρή, τη δύσκολη δουλειά.

Η Αμερική είναι χώρα μεταναστών. Οι γονείς μου επίσης μετανάστευσαν από την Ιταλία στην Ελβετία. Όταν δίνεις σε κάποιον δουλειά, ακόμη και σε σκληρές συνθήκες, τού δίνεις αξιοπρέπεια και περηφάνεια. Δεν είναι φιλανθρωπία".

Κυνική ήταν η απάντηση του προέδρου της FIFA και στην ερώτηση για τους 6.500 θανάτους: "Θα μπορούσαν να έχουν πεθάνει 6.000 και σε άλλες δουλειές. Η FIFA δεν είναι αστυνομία του κόσμου ή υπεύθυνη για ό,τι συμβαίνει στον κόσμο".

TAGS FIFA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ