ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Ινδονησία, Αυστραλία, Μαλαισία και Σιγκαπούρη θέλουν να συνδιοργανώσουν το Μουντιάλ του 2034

Ινδονησία, Αυστραλία, Μαλαισία και Σιγκαπούρη θέλουν να συνδιοργανώσουν το Μουντιάλ του 2034
Τελετή έναρξης Παγκοσμίου Κυπέλλου 20222 2023 AP IMAGES/FRANK AUGSTEIN

Τη διεκδίκηση του Μουντιάλ 2034 μέσω κοινής υποψηφιότητας με την Αυστραλία, τη Μαλαισία και τη Σιγκαπούρη εξετάζει η Ινδονησία, με τη Σαουδική Αραβία, ωστόσο, να παραμένει το μεγάλο φαβορί.

Τα δύο επόμενα Παγκόσμια Κύπελλα έχουν ανακοινωθεί, με τη διοργάνωση του 2026 να έχει ανατεθεί στην Αμερική, τον Καναδά και το Μεξικό, ενώ αυτή του 2030 σε Ισπανία, Μαρόκο και Πορτογαλία. Με τα εναρκτήρια παιχνίδια να διεξάγονται σε Αργεντινή, Ουρουγουάη και Παραγουάη για το εορτασμό των 100 χρόνων από την έναρξη του θεσμού.

Με τη Σαουδική Αραβία να έχει καταθέσει αίτημα και να αποτελεί το μεγάλο φαβορί για τη διεξαγωγή του Μουντιάλ 2034, η Ομοσπονδία της Ασίας και της Ωκεανίας εξετάζει και άλλες υποψηφιότητες. Όπως αποκάλυψε ο επικεφαλής της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Ινδονησίας, Έρικ Θόριρ, η χώρα του βρίσκεται σε συζητήσεις με την ομοσπονδία της Αυστραλίας, έχοντας παράλληλα λάβει το πράσινο φως από τις αντίστοιχες της Μαλαισίας και της Σιγκαπούρης, προκειμένου να καταθέσουν φάκελο συνδιοργάνωσης του Μουντιάλ 2034.

Μετά τις αναθέσεις για το 2026 και το 2030, η Βόρεια Αμερική, η Ευρώπη, η Αφρική και η Νότια Αμερική είναι απίθανο να έχουν δικαίωμα συμμετοχής στη διοργάνωση του Παγκόσμιο Κύπελλο 2034, λόγω της απόφασης της FIFA να αλλάζει ηπείρους κάθε τέσσερα χρόνια. Αυτό θα άφηνε το πεδίο ορθάνοιχτο για την Ασία και την Ωκεανία.

TAGS ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ