ΚΥΠΕΛΛΟ Γ' ΕΘΝΙΚΗΣ

Ηλυσιακός - ΑΕΚ 0-3

Ηλυσιακός - ΑΕΚ 0-3
INTIME SPORTS

Μετά από ένα στείρο πρώτο ημίχρονο, η ΑΕΚ χρειάστηκε τον αρχηγό της, Νίκο Γεωργέα, να βρει δίχτυα και να αφυπνίσει τους συμπαίκτες του, για να φτάσει τελικά η Ένωση στο εμφατικό 3-0 επί του Ηλυσιακού στο ΟΑΚΑ για τη 2η αγωνιστική του Κυπέλλου Γ' Εθνικής.

Την πρόκριση για την 3η αγωνιστική της Α' φάσης του Κυπέλλου Γ' Εθνικής εξασφάλισε η ΑΕΚ μετά το 3-0 επί του Ηλυσιακού στο ΟΑΚΑ, σε μία αναμέτρηση που είχατε τη δυνατότητα να παρακολουθήσετε μέσω Live Streaming αποκλειστικά από το Sport24.gr.

Η Ένωση έχασε πλήθος ευκαιριών στο πρώτο ημίχρονο, για να ξεκλειδώσει τελικά την άμυνα του Ηλυσιακού ο Νίκος Γεωργέας στο 55ο λεπτό, ενώ ακολούθησαν άλλα δύο γκολ για τους "κιτρινόμαυρους" με τους Μπρέτσεβιτς στο 60' και Πόποβιτς στο 76'.

Η ΑΕΚ προβλημάτισε με το γεγονός ότι δυσκολεύτηκε στο πρώτο 45λεπτο να μετουσιώσει σε γκολ τις ευκαιρίες που δημιούργησε, με τον Γροντή (κυρίως) να πασάρει, αλλά τους Μπρέτσεβιτς, Κορδέρο και Πόποβιτς να μην σκοράρουν.

Ο "γόρδιος δεσμός" λύθηκε από τον αρχηγό της ομάδας, Νίκο Γεωργέα, που έδειξε στους συμπαίκτες του το δρόμο προς τη νίκη, αλλά και το πώς μπαίνει η μπάλα στα δίχτυα.

Τα δύο όμορφα γκολ των Κροατών, Μπρέτσεβιτς και Πόποβιτς, ήταν αυτά που διαμόρφωσαν το τελικό σκορ και οδήγησαν τους "κιτρινόμαυρους" στην 3η αγωνιστική της Α' φάσης, όπου αντίπαλός τους θα είναι -και πάλι στο ΟΑΚΑ- ο Άγιος Νικόλαος στις 17 Νοεμβρίου.

Δείτε εδώ το LIVE του αγώνα Ηλυσιακός - ΑΕΚ

Ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: ΟΑΚΑ

Καιρός: Αίθριος

Διαιτητής: Γαβρίλης

Βοηθοί: Μπατζιόπουλος, Τσιλιπάνος

Ηλυσιακός (Παπασπύρου): Νικολάου, Φίπε (38' Μητσόπουλος), Σίσκος, Καραπιπέρης, Ιωαννίδης, Αμανατίδης, Φλέγγας (64' Κολοβός), Μασούρας, Στρατάκης, Κωνσταντίνου (70' Αγγελόπουλος), Κάμπας

ΑΕΚ (Δέλλας): Καραγκιολίδης, Αργυρίου, Ρόβας, Σταθάκης, Πεταυράκης, Κορδέρο, Γεωργέας (80' Παληαρούτας), Γροντής, Πόποβιτς, Ντ'Ακόλ (86' Καζβιρόπουλος), Μπρέτσεβιτς (77' Τσεβάς)

Γκολ: 55' Γεωργέας, 60' Μπρέτσεβιτς, 76' Πόποβιτς

Κίτρινες κάρτες: Φίπε, Σίσκος / Γεωργέας, Ρόβας, Κάμπας

Ανασκόπηση αγώνα

Η ΑΕΚ μπήκε στον αγωνιστικό χώρο παραταγμένη σε σύστημα 4-4-2, με τους Ντ'Ακόλ και Μπρέτσεβιτς προωθημένους, ενώ από πλευράς Ηλυσιακού, μόνος του στην κορυφή της επίθεσης βρέθηκε ο Ηλίας Κάμπας. Οι τυπικά γηπεδούχοι του Ηλυσιακού έφτασαν πρώτοι πιο κοντά στο γκολ, όταν στο 7ο λεπτό ο Μασούρας δοκίμασε από διαγώνια θέση να πλασάρει τον Καραγκιολίδη, αλλά η μπάλα κόντραρε σε έναν αμυντικό και κατέληξε κόρνερ.

Στείρο 45λεπτο, παρά την πίεση

Ακολούθησε, έξι λεπτά αργότερα, η πρώτη μεγάλη στιγμή της ΑΕΚ, η οποία μάλιστα ήταν και διπλή. Ο Νικολάου απομάκρυνε με έξοδό του την μπάλα, ο Γροντής επιχείρησε απευθείας ένα σουτ έξω από την περιοχή, με την μπάλα να απομακρύνεται από τους αμυντικούς πάνω στη γραμμή, όπως συνέβη αμέσως μετά και στην προσπάθεια του Ντ'Ακόλ από πιο κοντά.

Η πίεση συνεχίστηκε από πλευράς ΑΕΚ, με τον Κορδέρο να πλασάρει στο 19', αλλά ο Νικολάου μπλόκαρε την μπάλα, αφού εκείνη αποκρούστηκε από τον Φίπε. Ο Ισπανός βρέθηκε μέσα στην περιοχή του Ηλυσιακού και στο 31ο λεπτό, όταν πήρε μία κοντινή κεφαλιά, αλλά είδε την μπάλα να φεύγει πολύ πάνω από τα δοκάρια του Νικολάου. Στο 36', ο Μπρέτσεβιτς έχασε τη μεγαλύτερη ίσως ευκαιρία της Ένωσης για να ανοίξει το σκορ, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ, η μπάλα έφτασε στη μικρή περιοχή, αλλά το πλασέ του Κροάτη ήταν εντελώς άστοχο.

Ηλυσιακός - ΑΕΚ 0-3
INTIME SPORTS

Η επόμενη περίπτωση άνηκε στον Πόποβιτς, που κέρδισε ένα φάουλ λίγο έξω από την περιοχή στο 42' και ανέλαβε να το εκτελέσει ο ίδιος, μόνο που ο Νικολάου είχε τοποθετηθεί σωστά και κατάφερε να απομακρύνει σε κόρνερ. Ο Κροάτης έχασε μία ακόμα σπουδαία ευκαιρία στις καθυστερήσεις, όταν βρέθηκε μόνος του στο ύψος του πέναλτι, αλλά δεν πλάσαρε καθόλου καλά, στέλνοντας την μπάλα άουτ.

Ο... στράικερ Γεωργέας

Με φάση για τον Ηλυσιακό, όπως ακριβώς συνέβη και στο πρώτο μέρος, ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο, με τον Μασούρα και πάλι να δοκιμάζει ένα πλασέ μέσα από την περιοχή, αλλά τον Καραγκιολίδη να διώχνει σε κόρνερ. Η φάση πέρασε ανεκμετάλλευτη για τους τυπικά γηπεδούχους και στην εξέλιξή της, η ΑΕΚ έβγαλε αντεπίθεση, με τον Πόποβιτς από αριστερά να γυρίζει την μπάλα, ο Μπρέτσεβιτς δεν κατάφερε να πλασάρει, αλλά ο επερχόμενος Γεωργέας έβαλε σωστά το πόδι του και άνοιξε το σκορ για τους "κιτρινόμαυρους" στο 55'.

Ηλυσιακός - ΑΕΚ 0-3
INTIME SPORTS

Το "καθάρισαν" οι Κροάτες

Το τέρμα αυτό αφύπνισε τους παίκτες του Τραϊανού Δέλλα, οι οποίοι μόλις πέντε λεπτά αργότερα διπλασίασαν τα τέρματά τους. Ο Κορδέρο σέντραρε από δεξιά, ο Μπρέτσεβιτς έκανε το πλασέ στην κίνηση και αυτή τη φορά βρήκε δίχτυα, νικώντας τον Νικολάου για το 0-2.

Αφού ακολούθησε ένα... νεκρό 15λεπτο, όπου ο Ηλυσιακός προσπάθησε να φτάσει έξω από την περιοχή της ΑΕΚ, η Ένωση εκμεταλλεύτηκε τους κενούς χώρους που έμειναν, με τον Πόποβιτς να φεύγει πίσω από τους αμυντικούς μετά από μια βαθιά μπαλιά που έγινε από την άμυνα. Ο Κροάτης "τσίμπησε" την μπάλα πριν την προλάβει ο Νικολάου και προτού βγει άουτ, κατάφερε να τη γυρίσει εντός της εστίας για το 0-3 στο 76ο λεπτό.

Ηλυσιακός - ΑΕΚ 0-3
INTIME SPORTS

Στα τελευταία λεπτά του αγώνα, η ΑΕΚ θα μπορούσε να φτάσει και σε τέταρτο γκολ, αλλά ο Νικολάου απέκρουσε το σουτ του Καζβιρόπουλου στο 88', ενώ λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, το σουτ του Πόποβιτς πέρασε μόλις άουτ.

Ο MVP της αναμέτρησης

Ο Νίκος Γεωργέας κατάφερε αυτό που δεν μπορούσαν να κάνουν οι επιθετικοί της ΑΕΚ, αφού ήταν αυτός που πέτυχε το πρώτο γκολ, ξεκλειδώνοντας την άμυνα του Ηλυσιακού και απελευθερώνοντας τους συμπαίκτες του από το άγχος. Δεν ήταν τυχαίο το standing ovation κατά την αντικατάστασή του.

Η απογοήτευση

Καθόλου καλή η εικόνα του Αλεσάντρε Ντ'Ακόλ, ο οποίος μάλλον δεν ταιριάζει μαζί με τον Μπρέτσεβιτς στην κορυφή της επίθεσης. Περιμένει σίγουρα πολύ περισσότερα πράγματα από τον Βραζιλιάνο ο Δέλλας.

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ Γ' ΕΘΝΙΚΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ