ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Οι "μνηστήρες" για Καμπελά και Κλάεσον και οι εξαιρετικές σχέσεις με Εμβιλά και Μοντεστό

Ο Καμπελά μονομαχεί με τον Καντουρί σε φάση του αγώνα ΠΑΟΚ - Κράσνονταρ για τη σεζόν 2020-21
Ο Καμπελά μονομαχεί με τον Καντουρί σε φάση του αγώνα ΠΑΟΚ - Κράσνονταρ για τη σεζόν 2020-21 IN TIME SPORTS

Ο Ολυμπιακός στοχεύει σε ποιοτικές προσθήκες και σημαντικές αλλαγές τη θερινή μεταγραφική περίοδο και ήδη κινείται προς αυτή την κατεύθυνση, με τον Ρεμί Καμπελά να βρίσκεται στο "κάδρο" των ερυθρόλευκων και τον Βίκτορ Κλάεσον να παρακολουθείται.

Ο Ολυμπιακός έχει ξεχωρίσει κάποιες περιπτώσεις παικτών, τα συμβόλαια των οποίων λήγουν τον Ιούνιο, άρα μπορούν ήδη να διαπραγματευτούν και το προσεχές διάστημα αναμένονται εξελίξεις.

Η πειραϊκή ΠΑΕ σε συνεννόηση με τον Πέδρο Μαρτίνς και τους Κριστιάν Καρεμπέ, Φρανσουά Μοντέστο καταρτούν το πλάνο για την επόμενη ημέρα του Ολυμπιακού και προτίθενται να κινηθούν αρκετά γρήγορα στην μεταγραφική αγορά για τον ακόλουθο λόγο: οι παίκτες της πειραϊκής ομάδας θα πρέπει να ξεκινήσουν την προετοιμασία τους για τη νέα περίοδο στις 6 ή 7 Ιουνίου και θα δώσουν τον πρώτο αγώνα στην Ευρώπη στις 5 ή 6 Ιουλίου.

Οι ερυθρόλευκοι θα κερδίσουν δύο εβδομάδες επιπλέον ξεκούρασης το καλοκαίρι, δηλαδή θα μπουν στον β´ και όχι στον α´ προκριματικό γύρο του Champions League, στην περίπτωση που η UEFA δεν επιτρέψει την συμμετοχή των ρωσικών ομάδων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και, ταυτόχρονα, ο κάτοχος του τροπαίου έχει πάρει το εισιτήριο –μέσω του πρωταθλήματος- για την κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση. Αυτά, όμως, είναι πολύ πρόωρα και, βέβαια, θα ξεκαθαρίσουν το καλοκαίρι.

Καμπελά και Κλάεσον οι δύο περιπτώσεις

Σε ό,τι αφορά στο πρώτο σκέλος και την αναφορά στον πρόλογο για τις μεταγραφικές αναζητήσεις, ο Ολυμπιακός έχει στο κάδρο τον Ρεμί Καμπελά και παρακολουθεί και την περίπτωση του Βίκτορ Κλάεσον, οι οποίοι αποδεσμεύτηκαν από την Κράσνονταρ.

Οι δύο ποδοσφαιριστές είχαν απασχολήσει στο παρελθόν τους ερυθρόλευκους, χωρίς όμως οι διαπραγματεύσεις να φτάσουν στο τελικό στάδιο. Τα συμβόλαια των δύο παικτών με την ρωσική ομάδα έληγαν έτσι κι αλλιώς τον Ιούνιο και εν τέλει αποχώρησαν τέσσερις μήνες νωρίτερα.

Η ζήτηση πάντως για τους δύο παίκτες είναι ήδη μεγάλη και με βάση τις τελευταίες εξαγγελίες της FIFA και της UEFA μπορούν να κάνουν μεταγραφή μέχρι τις 7 Απριλίου.

Πολλοί οι "μνηστήρες" για Καμπελά

Για τον 32χρονο Καμπελά, ο οποίος αγωνίζεται κυρίως ως "δεκάρι" αλλά και στα πλάγια της επίθεσης, έχουν δείξει ενδιαφέρον ήδη η Σεντ Ετιέν, η Μονπελιέ, η Μαρσέιγ και ομάδα από το MLS των ΗΠΑ, αλλά και το Κατάρ και τη Σαουδική Αραβία.

Ο έμπειρος Γάλλος ποδοσφαιριστής είχε 18 συμμετοχές, 4 τέρματα και 7 ασίστ με την Κράσνονταρ μέσα στην περίοδο και πλέον έχει επιστρέψει στην πατρίδα του. Ο Καμπελά διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις με τον Εμβιλά από την κοινή τους θητεία στην Σεντ Ετιέν, αλλά και με τον Μοντέστο, καθώς και οι δύο είναι από την Κορσική.

Ο Κλάεσον θέλει μεταγραφή στο εξωτερικό

Ο 30χρονος Κλάεσον, που μπορεί να παίξει σε όλες τις θέσεις της επίθεσης αλλά διακρίνεται κυρίως ως εξτρέμ, προπονείται αυτές τις μέρες με τη Βερνάμο, ομάδα της πόλης στην οποία γεννήθηκε και έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα, και αναζητά τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Ο διεθνής Σουηδός, που έπαιξε σε 20 αγώνες της Κράσνονταρ μέσα στη σεζόν έχοντας 3 γκολ και 2 ασίστ, σε δηλώσεις του στην πατρίδα του, υποστήριξε πως προτεραιότητά του είναι η μεταγραφή του στο εξωτερικό, καθώς ήδη τον έχουν πλευρίσει η Έλφσμποργκ, η Μάλμε και η Τζουγκάρντεν. Ο Κλάεσον βρίσκεται στο στόχαστρο της Φενέρμπαχτσε, ενώ το περασμένο καλοκαίρι είχε απασχολήσει έντονα τον ΠΑΟΚ.

Σε κάθε περίπτωση, ο Καμπελά και ο Κλάεσον δεν είναι εύκολες υποθέσεις, αφενός μεν λόγω της ζήτησης που έχουν και τους επιπλέον "μνηστήρες" που αναμένεται να προσελκύσουν τις προσεχείς εβδομάδες, αφετέρου δε λόγω των οικονομικών απαιτήσεων τους, διότι είχαν υψηλές ετήσιες αποδοχές στη Ρωσία.

Ωστόσο, για τον Καμπελά υπάρχει ήδη δίαυλος επικοινωνίας και όλα είναι ανοιχτά.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ