ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Η Ζααρμπρίκεν επιβεβαίωσε πως το Κύπελλο Γερμανίας είναι ο θεσμός των εκπλήξεων

Bayern's Leroy Sane celebrates after scoring his side's opening goal during the Champions League group A soccer match between Bayern Munich and Manchester United at the Allianz Arena stadium in Munich, Germany, Wednesday, Sept. 20, 2023. (AP Photo/Matthias Schrader)
Bayern's Leroy Sane celebrates after scoring his side's opening goal during the Champions League group A soccer match between Bayern Munich and Manchester United at the Allianz Arena stadium in Munich, Germany, Wednesday, Sept. 20, 2023. (AP Photo/Matthias Schrader) AP PHOTO / MATTHIAS SCHRADER

Το Κύπελλο Γερμανίας (DFB Pokal) είναι ο απόλυτος θεσμός των εκπλήξεων, καθώς την ώρα που στο πρωτάθλημα της χώρας η Μπάγερν έχει δημιουργήσει τη δική της παντοκρατορία, στη διοργάνωση που διεξάγεται υπό την αιγίδα της Γερμανικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, συμβαίνουν συνεχώς ανατροπές.

Με την άσημη -μέχρι το βράδυ της Τετάρτης (01/11)- Ζααρμπρίκεν να αποκλείει την Μπάγερν Μονάχου υποτάσσοντάς τη με 2-1 στο 96ο λεπτό για τον θεσμό του Κυπέλλου Γερμανίας, το γνωστό ως DFB Pokal απέδειξε για ακόμα μια φορά γιατί θεωρείται από πολλούς ο απόλυτος θεσμός των εκπλήξεων.

Εκεί που όλοι μπορούν να αντιμετωπίσουν τους πάντες, κοιτάζοντάς τους στα μάτια σε έναν νοκ-άουτ αγώνα. Ότι ακριβώς, δηλαδή, συνέβη και με την 15η ομάδα της τρίτης κατηγορίας των γερμανικών πρωταθλημάτων, Ζααρμπρίκεν, με τον σύλλογο του Μονάχου να παθαίνει ότι και τη σεζόν 2020/2021, να αποκλείεται από τη Χόλστεϊν, ομάδα που εδρεύει στο Κίελο, όταν αυτή αγωνιζόταν στην Bundesliga 2.

Η αυτοκρατορία και η ποικιλομορφία

Την ώρα, λοιπόν, που η Μπάγερν έχει εκμηδενίσει τον εγχώριο ανταγωνισμό, μετατρέποντας την Bundesliga σε παράσταση για έναν ρόλο, αφού έχει πανηγυρίσει τα τελευταία 11 πρωταθλήματα, στο Κύπελλο Γερμανίας δείχνει να χωλαίνει, ειδικά τα τελευταία τέσσερα χρόνια που τα βρίσκει σκούρα, αποκλειόμενη κατά σειρά από το Κίελο (2020/2021), την Γκλάντμπαχ με 5-0 (2021/2021), τη Φράιμπουργκ (2022/2023), αυτή ήταν και η φορά που έφτασε πιο μακριά στον θεσμό (στα προημιτελικά της διοργάνωσης) και εσχάτως την Ζααρμπρίκεν.

Αναπάντεχη ήττα που έφερε και τριγμούς εντός ομάδας, με τον Τόμας Μίλερ να κατακρίνει τους συμπαίκτες του για την κίνηση να μην πάνε να ευχαριστήσουν τους οπαδούς τους για τη στήριξή τους στον εκτός έδρας αγώνα, έστω και εάν δεν ολοκληρώθηκε με τον ιδανικό για αυτούς τρόπο.

Αντιθέτως, το Κύπελλο Γερμανίας αποτελεί τον θεσμό των ανατροπών και των εκπλήξεων, με την τελευταία 11ετία να έχουν κερδίσει το τρόπαιο 4 διαφορετικές ομάδες (Μπάγερν 5 φορές, Ντόρτμουντ 2, Λειψία 2, Άιντραχτ Φρανκφούρτης 1 και Βόλφσμπουργκ, επίσης, 1).

Πρόπερσι (2021/2022) η Ντόρτμουντ έχασε εκτός έδρας από τη Ζανκτ Πάουλι, με την τωρινή ομάδα του Μανώλη Σάλιακα να προσπαθεί να βρει τα πατήματά της και να ισορροπήσει μεταξύ της συνέχειας στο Κύπελλο Γερμανίας και της προσπάθειας να απομακρυνθεί από τη ζώνη υποβιβασμού της Bundesliga 2 που βρισκόταν.

Αυτή τη στιγμή, στους "16" του DFB Pokal έχουν περάσει 6 ομάδες της πρώτης κατηγορίας της Γερμανίας, 8 της δεύτερης, ενώ από μια εκπρόσωπο έχει η τρίτη και η τέταρτη εθνική.

Θα γίνει ακόμα μια έκπληξη για να έχουμε πέμπτο νικητή τα τελευταία 12 χρόνια ή το τρόπαιο θα σηκώσει μία εκ των Ντόρτμουντ, Βόλφσμπουργκ και Άιντραχτ, καθώς το μόνο σίγουρο είναι ότι θα έχουμε νέο κάτοχο του DFB Pokal, αφού η Λειψία (νικήτρια για δύο συναπτά έτη, 2021/2022 και 2022/2023) αποκλείστηκε από τους "Λύκους".

TAGS ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΜΠΑΓΕΡΝ ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ