ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ανταρσία από Τζέκο και Πιάνιτς για το φιλικό της Βοσνίας με τη Ρωσία

Ο Εντίν Τζέκο
Ο Εντίν Τζέκο @ 2022 ARMIN DURGUT / AP IMAGES

Η Βοσνία ανακοίνωσε ότι θα αντιμετωπίσει τη Ρωσία σε φιλική αναμέτρηση στην Αγία Πετρούπολη στις 19 Νεομβρίου, ωστόσο ο Εντίν Τζέκο και ο Μιραλέμ Πιάνιτς, τα αστέρια της ομάδας, εξέφρασαν δημόσια την αντίθεσή τους στη διεξαγωγή του φιλικού.

Η εθνική Ρωσίας ανακοίνωσε τα πρώτα της φιλικά μετά τη στρατιωτική εισβολή στην Ουκρανία, για το διάλειμμα του Σεπτεμβρίου αλλά και του Νοεμβρίου, όταν οι φιναλίστ του Μουντιάλ του Κατάρ θα έχουν μπει στο τελικό στάδιο της προετοιμασίας τους για το τουρνουά.

Η Βοσνία, η οποία δεν προκρίθηκε στα τελικά του Μουντιάλ, ανακοίνωσε τη διεξαγωγή φιλικού στις 19 Νοεμβρίου στην Αγία Πετρούπολη και ήδη υπήρξαν οι πρώτες αντιδράσεις από τους πιο δημοφιλείς ποδοσφαιριστές των Βόσνιων, τον αρχηγό Εντίν Τζέκο και τον Μιραλέμ Πιάνιτς.

"Η απόφαση δεν είναι καλή. Είμαι άφωνος. Στην ομοσπονδία ξέρουν τι σκέφτομαι σχετικά με αυτό το φιλικό", είπε ο Πιάνιτς σε Μέσα της Βοσνίας.

"Είμαι εναντίον στο να παίξουμε αυτό το παιχνίδι. Είμαι πάντα υπέρ της ειρήνης. Έχω τη θέση μου που είναι ξεκάθαρη και δεν περιλαμβάνει να παίξω αυτό το παιχνίδι, ενώ κάποιοι αθώοι υποφέρουν. Στέκομαι με αλλυλεγγύη στο πλάι του λαού της Ουκρανίας σε αυτές τις δύσκολες στιγμές.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΡΩΣΙΑΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΡΩΣΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ