Η Βόλφσμπουργκ έγινε σπόνσορας φανέλας σε άλλη ποδοσφαιρική ομάδα

Η Βόλφσμπουργκ δεν θα βλέπει το σήμα της μόνο στις ποδοσφαιρικές φανέλες που διαθέτει η ίδια. Θα το βλέπει και στις φανέλες μιας ποδοσφαιρικής ομάδας των ΗΠΑ, της οποίας έγινε σπόνσορας!
Μία πρωτοφανής είδηση ανακοινώθηκε στην άλλη άκρη του Ατλαντικού την Πέμπτη, από την Τσατανούγκα, ομάδα του Τενεσί που αγωνίζεται στο πρωτάθλημα NICA (θεωρητικά 3η κατηγορία, αλλά χωρίς προβιβασμό ή υποβιβασμό). Οι Αμερικανοί παρουσίασαν τη δεύτερη φανέλα της νέας σεζόν και σε αυτήν βρίσκεται εν είδει σπόνσορα το σήμα της Βόλφσμπουργκ!
Στη σχετική ανακοίνωση ο αμερικανικός σύλλογος επιβεβαίωσε ότι αυτή είναι η έναρξη μιας ευρύτερης συνεργασίας των δύο ομάδων. Πλην της εμφάνισης του σήματος των “λύκων” στη φανέλα της, η Τσατανούγκα γνωστοποίησε ότι η συμφωνία προβλέπει επαναδραστηριοποίηση του ποδοσφαιρικού τμήματος γυναικών, μιας και η Βόλφσμπουργκ αποτελεί μία από τις καλύτερες ομάδες του κόσμου στο ποδόσφαιρο γυναικών. Επιπροσθέτως, οι δύο ομάδες θα συνεργαστούν σε πολλά επίπεδα τεχνογνωσίας γύρω απ’ το άθλημα.
Η σύνδεση των δύο ομάδων δεν είναι τυχαία. Η Βόλφσμπουργκ τα τελευταία χρόνια διαθέτει ισχυρό αμερικανικό “πυρήνα”, με τον στόπερ της εθνικής ΗΠΑ Τζον Μπρουκς στην πρώτη ομάδα και τους γεννημένους στις ΗΠΑ Ουλίσες Γιανές, Μπριάνγκ Κάγιο και Κόμπε Ερνάντες Φόστερ επίσης να της ανήκουν. Επιπλέον, Τσατανούγκα και Βόλφσμπουργκ διαθέτουν κοινό χορηγό, την αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen, η οποία είναι και μεγαλομέτοχος των Γερμανών. Γι’ αυτόν το λόγο η επικοινωνία είχε αρχίσει πριν από 10 χρόνια και τα πλάνα “καρποφόρησαν” τώρα.
Photo Credits: © 2021 Martin Meissner/Associated Press