UEFA

Η UEFA σκέφτεται να καταργήσει το εκτός έδρας γκολ

Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσεφέριν
Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσεφέριν 2020 AP PHOTO/PETER DEJONG

Μία ιστορική απόφαση αναμένεται να πάρει η UEFA καταργώντας τα εκτός έδρας γκολ στις ευρωπαϊκές διασυλλογικές διοργανώσεις.

Νέα εποχή στο ποδόσφαιρο θέλει να φέρει η UEFA με μία ιστορική απόφαση. Στη συνεδρίαση της Παρασκευής (28/05) θα συζητηθεί το ενδεχόμενο κατάργησης του εκτός έδρας γκολ.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα η συγκεκριμένη απόφαση έχει ήδη παρθεί και απομένει μόνο η επικύρωσή της. Μέχρι στιγμής στις τάξεις της ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας υπήρχαν δύο τάσεις.

Η μία ήθελε την κατάργησή της και η άλλη ήθελε να παραμείνει όταν ένα ματς πάει στην παράταση, κάτι σαν το χρυσό γκολ δηλαδή. Η πρώτη τάση ήταν εκείνη που τελικά κυριάρχησε και όπως όλα δείχνουν θα κυριαρχίσει και σε ενδεχόμενη ψηφοφορία.

Μάλιστα, όπως όλα δείχνουν, η συγκεκριμένη απόφαση θα έχει άμεση εφαρμογή αφού θα ξεκινήσει από τα ευρωπαϊκά ματς της επόμενης σεζόν.

Για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος της αλλαγής αρκεί να αναφέρουμε ότι ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ ισχύει από το Κύπελλο Κυπελλούχων της σεζόν 1965-66, δηλαδή εδώ και 55 χρόνια.

Photo credits: 2020 AP Photo/Peter Dejong

TAGS UEFA CHAMPIONS LEAGUE EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ