UEFA

Η UEFA ερευνά την επίθεση στον Ντμίτροβιτς από οπαδό της Αϊντχόφεν που είχε σε ισχύ απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα

Η UEFA ερευνά την επίθεση στον Ντμίτροβιτς από οπαδό της Αϊντχόφεν που είχε σε ισχύ απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα
© 2023/PETER DEJONG/AP IMAGES

H UEFA ξεκίνησε έρευνα μετά την επίθεση στον τερματοφύλακα της Σεβίλλης Μάρκο Ντμίτροβιτς από οπαδό στο γήπεδο, στον αγώνα της Πέμπτης για το Europa League απέναντι στην Αϊντχόφεν.

Το παιχνίδι μεταξύ της Αϊντχόφεν και της Σεβίλλης για τα playoffs των "16" του Europa League στιγματίστηκε από την επίθεση οπαδού των Ολλανδών, στον 31χρονο Σέρβο κίπερ των Ανδαλουσιανών, Μάρκο Ντμίτροβιτς.

Μάλιστα, ο συγκεκριμένος οπαδός που εισέβαλε στον αγωνιστικό χώρο, είχε σε ισχύ πολυετή απαγόρευση εισόδου στο Philips Stadion, καθώς είχε προκαλέσει και στο παρελθόν προβλήματα στην ομάδα.

Η εν λόγω είδηση έχει σηκώσει συζήτηση στη "χώρα της τουλίπας" για τον διευρυμένο έλεγχο των οπαδών και τη δυνατότητα πρόσβασής τους στα γήπεδα. Βέβαια το γεγονός ότι είχε απαγόρευση να μπει στο γήπεδο, βοήθησε την Αϊντχόφεν να τον "βρει" πιο γρήγορα.

H UEFA ξεκίνησε έρευνα μετά την επίθεση, όπως ανέφερε η αθλητική ιστοσελίδα Athletic. Ο Ντμίτροβιτς, ο οποίος είχε μια κόκκινη μελανιά στον λαιμό μετά το περιστατικό, προέτρεψε την ευρωπαϊκή ομοσπονδία να παρέμβει.

"Ένας οπαδός με έσπρωξε από πίσω, υποθέτω πως ήταν θυμωμένος με το αποτέλεσμα", τόνισε ο κίπερ των Ανδαλουσιανών στην ισπανική ιστοσελίδα "diariodesevilla.es" για να προσθέσει με αφοπλιστική ειλικρεια:

"Θα πρέπει να ήταν μεθυσμένος και τρελός. Προσπάθησε να με χτυπήσει και κατάφερα να τον αρπάξω και να τον πετάξω στο έδαφος μέχρι να έρθουν οι άνδρες της ασφαλείας του γηπέδου.

Θα μείνω σιωπηλός για να μην πω τι θα ήθελα πραγματικά να του κάνω. Δεν είναι ωραίο να βλέπεις τέτοια περιστατικά, δεν θα πρέπει να συμβαίνουν. Ελπίζω ότι αυτές οι πράξεις θα τιμωρηθούν".

TAGS UEFA ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ ΣΕΒΙΛΛΗ EUROPA LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ