UEFA

Η UEFA επέτρεψε τους φιλοξενούμενους φιλάθλους στις τρεις διοργανώσεις της από τη φάση των ομίλων

Οι Μπίσεσβαρ και Βαλμπουενά σε αγώνα ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός στην Τούμπα
Οι Μπίσεσβαρ και Βαλμπουενά σε αγώνα ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός στην Τούμπα EUROKINISSI

Η UEFA ενημέρωσε τις ομάδες που συμμετέχουν στις φετινές ευρωπαϊκές διοργανώσεις ότι θα επιτρέψει την παρουσία φιλοξενούμενων φιλάθλων, στο βαθμό που το επιτρέπουν και οι κατά τόπους κυβερνήσεις.

Η UEFA ενημέρωσε τις 96 ομάδες που θα συμμετάσχουν σε Champions League, Europa League και Europa Conference League ότι πλέον θα επιτρέψει τα ταξίδια φιλάθλων για εκτός έδρας αγώνες στις διοργανώσεις της και οι απαγορεύσεις πλέον θα προκύπτουν από τους περιορισμούς κάθε χώρας.

Από την αρχή της πανδημίας η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία απαγόρεψε τα ταξίδια των φιλάθλων και μόνο ένας μικρός αριθμός φιλάθλων επετράπη στους τελικούς του Champions League και του Europa League. Η απαγόρευση ίσχυσε και στα φετινά προκριματικά, όμως τη Δευτέρα αναμένεται να ανακοινωθεί η άρση της από την UEFA, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες και στην πρεμιέρα των ομίλων να πραγματοποιηθεί με φιλοξενούμενους φιλάθλους.

Οι ομάδες που αγωνίζονται εκτός έδρας δικαιούνται εισιτήρια για το 5% της επιτρεπόμενης χωρητικότητας στην έδρα της γηπεδούχου ομάδας, ύστερα από την εφαρμογή των περιορισμών στην προσέλευση που επιβάλλει κάθε χώρα. Οι φίλαθλοι που θα ταξιδέψουν εκτός έδρας υποχρεούνται να ακολουθήσουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα κάθε χώρας, κάτι που σημαίνει ότι ίσως είναι αδύνατο να παρακολουθήσουν έναν εκτός έδρας αγώνα, σε περίπτωση που δεν κάνουν πολλές ημέρες νωρίτερα το ταξίδι.

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Άντβερπ στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" την Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου για το Europa League, κάτι που σημαίνει ότι θα επιτραπεί στους Βέλγους να έχουν τη συμπαράσταση μιας μερίδας φιλάθλων τους. Ομοίως, ο ΠΑΟΚ αγωνίζεται στο Γιβραλτάρ με τη Λίνκολν Ρεντ Ιμπς την ίδια μέρα για το Europa Conrference League κι έτσι μπορεί να έχει τη στήριξη των φιλάθλων του στην άλλη άκρη της Ευρώπης.

Ανοιχτό παραμένει ακόμα το ζήτημα με τους εκτός έδρας φιλάθλους σε αγώνες εθνικών ομάδων και δη στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022. Η UEFA θα συνεννοηθεί με τη FIFA για το ζήτημα και θα καταλήξουν σε απόφαση πριν από τη διακοπή για τους αγώνες του Οκτωβρίου.

TAGS UEFA CHAMPIONS LEAGUE EUROPA LEAGUE CONFERENCE LEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ