UEFA

Η UEFA αντιδρά στην τήρηση υπέρογκων καθυστερήσεων στους αγώνες

Η UEFA αντιδρά στην τήρηση υπέρογκων καθυστερήσεων στους αγώνες
© 2022/MARTIN MEISSNER/AP IMAGES

Η UEFA δεν θα δώσει οδηγίες στους διαιτητές για να κρατούν πολλές καθυστερήσεις όπως η FIFA.

Η UEFA δεν σκοπεύει να ακολουθήσει τις υποδείξεις της FIFA σχετικά με τις καθυστερήσεις που κρατούνται σε κάθε αγώνα.

Η σχετική δοκιμή στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2022 από την παγκόσμια ομοσπονδία οδήγησε σε διψήφια λεπτά καθυστερήσεων σε κάθε ημίχρονο, με τη FIFA να θεωρεί ότι αυτός είναι ο τρόπος αύξησης του καθαρού χρόνου παιχνιδιού.

Η UEFA εμφανίζεται αντίθετη σε αυτήν τη λογική, θεωρώντας ότι με καθυστερήσεων που αυξάνουν ακόμα και τον μικρό χρόνο του παιχνιδιού εξουθενώνονται οι ποδοσφαιριστές.

"Σχετικά με το καλό των παικτών, είναι μια μικρή ή μεγάλη τραγωδία να προσθέτουμε σχεδόν 12, 13, 14 λεπτά. Προσθέτουμε σχεδόν μισό ημίχρονο αγώνα. Μπορώ να μιλήσω εκ πείρας, ειδικά ως μέσος, στα τελευταία 30 λεπτά του αγώνα κουράζεσαι. Κια μετά κάποιος προσθέτει άλλα 15 λεπτά αγώνα. Γιατί;", ανέφερε ο επικεφαλής ποδοσφαίρου της FIFA, Ζβόνιμιρ Μπόμπαν.

"Πόσο συχνά μιλάμε επικριτικά για το καλεντάρι και τα πολλά παιχνίδια; Δεν ακούμε τους παίκτες και τους προπονητές. Διαμαρτύρονται όλη την ώρα. Και τώρα προσθέτουμε έξι, επτά, ίσως περισσότερα λεπτά σε έναν αγώνα. Για κάποιους είναι 500 λεπτά τη σεζόν, οπότε έξι αγώνες παραπάνω. Είναι τρελό. Είναι πολύ, οπότε δεν θα το κάνουμε. Οι οδηγίες μας είναι διαφορετικές" απάντησε σε ερώτηση για το αν θα προκύψουν αντίστοιχες καθυστερήσεις και στις διοργανώσεις της UEFA.

TAGS UEFA ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ