ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Η θέση του Τζίγγερ για τον Βοτανικό

INTIME SPORTS

Στην διάρκεια της συνάντησης που είχε με τους παλαίμαχους ο Γιάννης Βαρδινογιάννης αναφέρθηκε και στο θέμα της ΓΗΠΕΛ.

Το θέμα του γηπέδου του Βοτανικού έχει καταντήσει μείζον και θέμα μεγάλης αντιπαράθεσης ανάμεσα στον Ανδρέα Βγενόπουλο και τον Γιάννη Βαρδινογιάννη.

Οι παλαίμαχοι των πράσινων στην συνάντηση που είχαν με τον Τζίγγερ τον ενημέρωσαν για τις απαιτήσεις του “Mr MIG” και αυτός με τη σειρά του τους έδωσε της δικές του εξηγήσεις και τοποθετήσεις.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με την αντιπροσωπεία των παλαιμάχων, ο Γιάννης Βαρδινογιάννης τόνισε σύμφωνα με την ενημέρωση που έρχεται από την πλευρά του:

“1. Η σύμβαση μεταξύ Δήμου Αθηναίων – ΠΑΕ Παναθηναϊκός, έχει καταγγελθεί από την ΠΑΕ τον Οκτώβριο του 2010 προκειμένου να κατοχυρώσει τα νόμιμα δικαιώματά της, δεδομένου ότι η διακοπή του έργου δεν οφείλεται σε υπαιτιότητά της.

2. Από το 2008 έως το 2011 όλες οι αποφάσεις και οι ενέργειες στις διάφορες φάσεις του έργου ήταν σε πλήρη γνώση όλων των μετόχων και είχαν εγκριθεί και αποφασιστεί ομόφωνα από τα ΔΣ ΓΗΠΕΛ και ΠΑΕ, χωρίς να έχουν εκφραστεί αντιρρήσεις για οποιοδήποτε θέμα από τα μέλη της μειοψηφίας ή από τους μετόχους. Είναι παράλογο και άνανδρο να ζητάει να αναλάβω πιθανές ευθύνες για οτιδήποτε προκύψει από μελλοντικούς χειρισμούς τρίτων για ένα έργο το οποίο είχε δρομολογηθεί με την έγκριση όλων”.

Τυπικά, ο Γιάννης Βαρδινογιάννης εννοεί ότι η ΠΑΕ Παναθηναϊκός στο μέλλον θα διοικηθεί από άλλους και ο ίδιος δεν πρόκειται να έχει καμία σχέση. Επομένως, δεν προτίθεται να αναλάβει οποιαδήποτε υποχρέωση προκύψει από χειρισμούς της επόμενης διοίκησης ή της επόμενης ιδιοκτησίας σε σχέση με το Δήμο Αθηναίων ή οποιοδήποτε άλλο εμπλεκόμενο στο έργο.

Η ενημέρωση συνεχίζει:

“3. Με ομόφωνη απόφαση των θεσμικών οργάνων της ΠΑΕ (ΔΣ ΠΑΕ / ΓΗΠΕΛ / ΜΕΤΟΧΟΙ) τον Ιούλιο του 2008 υπεγράφη η σύμβαση κατασκευής του Νέου Γηπέδου. Τον Οκτώβριο του 2008 αποφασίστηκε ομόφωνα η έναρξη του έργου και για τον σκοπό αυτό δόθηκε η προκαταβολή στην κατασκευάστρια εταιρεία. Για το έργο έχουν εκδοθεί όλες οι απαραίτητες άδειες κατασκευής και έχει πραγματοποιηθεί μεγάλο μέρος των εκσκαφών στο εργοτάξιο.

4. Δέχτηκα να αναλάβω εξ’ ολοκλήρου την ΓΗΠΕΛ, χωρίς να έχω καμία υποχρέωση, ώστε να μην υπάρχουν δικαιολογίες.

Τονίζω ότι, νέος νόμος της Διπλής Ανάπλασης έχει ψηφιστεί από τον Ιούνιο του 2011 και είναι σε ισχύ. Εφόσον η ΠΑΕ έρθει σε συννενόηση με τον Ερασιτέχνη και τον Δήμο Αθηναίων μπορεί να ενεργοποιήσει άμεσα την υλοποίηση του έργου του Νέου Γηπέδου”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ