STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Η Super League στηρίζει το Ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο

Η Super League στηρίζει το Ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο
INTIME SPORTS

Η Super League έχει ήδη ετοιμάσει το σχέδιο της για το που θα πάνε τα χρήματα που εξοικονομήθηκαν από το ποσοστό της ΕΠΟ επί των ραδιοτηλεοπτικών συμβάσεων με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο να είναι στο προσκήνιο.

Την Πέμπτη (28/07) ψηφίστηκε η τροπολογία η οποία φέρνει μια σημαντική διαφορά στα ραδιοτηλεοπτικά συμβόλαια των ομάδων της Super League.

Συγκεκριμένα μειώθηκε σε 1% από 5%, το ποσοστό που εισπράττει η ΕΠΟ τόσο από τις συμβάσεις ραδιοτηλεοπτικής μετάδοσης των αγώνων των ΠΑΕ της Super League 1 όσο και από την κεντρική διαχείριση των ραδιοτηλεοπτικών δικαιωμάτων της Super League 2.

Ήδη η Super League έχει ετοιμάσει στρατηγικό σχέδιο ώστε αυτό το 4% που κερδίζει να επιστρέψει στο ποδόσφαιρο. Το μεγαλύτερο μέρος θα πάει απευθείας στην στήριξη των Ερασιτεχνικών ποδοσφαιρικών σωματείων.

Παράλληλα, ένα άλλο μέρος θα διατεθεί στο πλάνο που υπάρχει για την επαγγελματική διαιτησία.

Από την πλευρά της ΕΠΟ παρέπεμπαν στα όσα αναφέρονται στο δελτίο Τύπου του υφυπουργείου Αθλητισμού μετά τη συνάντηση του υφυπουργού κ. Λευτέρη Αυγενάκη και του προέδρου της Ομοσπονδίας κ. Παναγιώτη Μπαλτάκου την Πέμπτη 28/7.

Σύμφωνα με αυτό: "Συζητήθηκε επιπλέον η περικοπή του ποσοστού της Ομοσπονδίας από τις ραδιοτηλεοπτικές συμβάσεις των ΠΑΕ (1% αντί 5%) που επίσης ψηφίστηκε σήμερα στη Βουλή και η διάθεση αυτών των πόρων για την απαραίτητη λειτουργία της επαγγελματικής διαιτησίας" τονίζοντας ότι δεν χρειάζεται να προσθέσουν κάτι παραπάνω.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ ΕΠΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ