ΒΕΛΓΙΟ

Η Σταντάρ κρέμασε το δελτίο του μουντιαλικού Αμαλάχ που συνδέθηκε με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό

Ο Σελίμ Αμαλάχ του Μαρόκου σε στιγμιότυπο της φιλικής αναμέτρησης κόντρα στη Χιλή στο "Κορνεγιά ελ Πρατ", Βαρκελώνη | Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022
Ο Σελίμ Αμαλάχ του Μαρόκου σε στιγμιότυπο της φιλικής αναμέτρησης κόντρα στη Χιλή στο "Κορνεγιά ελ Πρατ", Βαρκελώνη | Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022 © 2022/JOAN MONFORT/AP IMAGES

Ο πρόεδρος της Σταντάρ έστειλε στη β' ομάδα τον Σελίμ Αμαλάχ που συνδέθηκε και με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, επειδή δεν ανανεώνει το συμβόλαιό του.

Άδοξο τέλος θα έχει η καριέρα του Σελίμ Αμαλάχ στη Λιέγη για λογαριασμό της Σταντάρ, αφού ο πρόεδρος της ομάδας, Πιερ Λοχτ, αποφάσισε να μην ξαναγωνιστεί μέχρι το τέλος της σεζόν.

Ο Μαροκινός μεσοεπιθετικός που άρχισε σε τέσσερα παιχνίδια Μουντιάλ βασικός και συμμετείχε στις ιστορικές κόντρα σε Ισπανία και Μαρόκο αρνήθηκε την πρόταση ανανέωσης του συμβολαίου του που λήγει το καλοκαίρι και γι' αυτό ο επικεφαλής της ομάδας αποφάσισε τόσο εκείνος όσο και ακόμα τρεις συμπαίκτες του (για τον ίδιο λόγο) να προπονούνται πλέον με τη β' ομάδα.

"Δεν θα κάνουμε κάτι για να αυξήσουμε την εμπορική αξία των παικτών που θα φύγουν ως ελεύθεροι. Δεν θα κάνουμε τη βρώμικη δουλειά για άλλες ομάδες. Το πιο εύκολο πράγμα θα ήταν να τους αφήσουμε να αγωνιστούν, αλλά θα έστελνε επικίνδυνο μήνυμα. Το να αποδεχθούμε ότι μπορούν να αγωνιστούν και μετά να φύγουν ως ελεύθεροι θα είναι ο θάνατος του συλλόγου", υποστήριξε στην Het Laatste Niews.

Ο προπονητής των Βέλγων, Ρόνι Ντέιλα, φαίνεται πως έχει διαφορετική άποψη για το ζήτημα: "Είναι πραγματικά λυπηρό. Ο Σελίμ ήταν ένας από τους καλύτερους παίκτες μας πριν από τη διακοπή του Μουντιάλ, αλλά πρέπει να διατηρήσουμε τις αξίες του συλλόγου και να έχουμε στο μυαλό μας μερικές φορές κάποιες δύσκολες αποφάσεις. Ο σύλλογος καθορίζει την πορεία".

Ο Αμαλάχ είχε τέσσερα γκολ και μία ασίστ σε εννέα αγώνες πριν από τη διακοπή, με συνέπεια οι εμφανίσεις του πριν καν το Μουντιάλ να προσελκύσουν ενδιαφέρον από πολλούς συλλόγους και δημοσιεύματα να τον συνδέουν ακόμα και με τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό.

TAGS ΒΕΛΓΙΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ