ΙΣΠΑΝΙΑ

Η RFEF απέσυρε από την ιστοσελίδα της την ανακοίνωση - επίθεση στην Ερμόσο

Ο πρόεδρος της Ισπανικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (RFEF), Λουίς Ρουμπιάλες
Ο πρόεδρος της Ισπανικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (RFEF), Λουίς Ρουμπιάλες © 2019 AMR NABIL / AP IMAGES

Η ανακοίνωση επίθεση της RFEF εναντίον της Χένι Ερμόσο αποσύρθηκε από την ιστοσελίδα της ισπανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας.

Οι παλινωδίες της RFEF συνεχίζονται, αφού το απόγευμα του Σαββάτου αφαιρέθηκε από την ιστοσελίδα της μία ανακοίνωση με την οποία είχε επιτεθεί στη Χένι Ερμόσο.

Στον απόηχο της άρνησης του Λουίς Ρουμπιάλες να παραιτηθεί για το φιλί στην Ισπανίδα διεθνή κατά την απονομή των μεταλλίων για την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου και της προσωρινής αποπομπής του με παρέμβαση FIFA, η ομοσπονδία κατέβασε την άκρως επιθετική ανακοίνωση, με την οποία εγκαλούσε την Ερμόσο για ψέματα και ακατανόητες δηλώσεις της.

"Μόλις αντιληφθήκαμε στην RFEF ότι η κυρία Χένιφερ Ερμόσο είπε ψέματα στις δηλώσεις που έκανε, μέσω της FutPro Union, μάθαμε για μια νέα δήλωση -τώρα ναι, της παίκτριας- όπου, σε ένα κείμενο σαφώς προετοιμασμένο από τρίτο πρόσωπο, για να υπάρχουν τα απαραίτητα στοιχεία για την αναστολή των καθηκόντων του προέδρου της Ομοσπονδίας, πρέπει να δηλώσουμε ότι η κα Χένιφερ Ερμόσο λέει ψέματα σε όλες τις δηλώσεις που κάνει κατά του προέδρου, όπως θα έχουμε την ευκαιρία να αποδείξουμε στον κατάλληλο χρόνο", αρχίζει το κείμενο της μακροσκελούς ανακοίνωσης.

Καταλήγει δε ως εξής: "Τα γεγονότα είναι αυτά που είναι και όσες δηλώσεις κι αν θέλετε να βγάλετε για να διαστρεβλώσετε την πραγματικότητα, είναι αδύνατο να αλλάξετε αυτό που συνέβη. Η συγκατάθεση δόθηκε στη στιγμή με τις συνθήκες της στιγμής. Κατόπιν, μπορείς να σκεφτείς ότι έκανες λάθος, αλλά δεν μπορείς να αλλάξεις την πραγματικότητα".

Η κατακραυγή που ακολούθησε για το ύφος και τα όσα γράφονται στο σχετικό κείμενο καθώς και η αλλαγή στη διοίκηση της RFEF μέχρι να εξετάσει η FIFA την υπόθεση Ρουμπιάλες οδήγησε στην απόσυρσή της ανακοίνωσης.

TAGS ΙΣΠΑΝΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ