ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ

Η Πορτογαλία του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ είναι η απόλυτη επιθετική μηχανή στα προκριματικά του Euro 2024

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο
Ο Κριστιάνο Ρονάλντο 2023 LUIS VIEIRA/AP IMAGES

Προπονεί εθνικές ομάδες τα τελευταία 7 χρόνια, μετά τη φυγή του από την Έβερτον. Είναι ο προπονητής που επιλέγει η διοίκηση μιας ομοσπονδίας όταν θέλει να παίξει ποδόσφαιρο κατοχής, έχοντας διεθνείς με αυξημένες δημιουργικές αρετές. Ο λόγος για τον Ρομπέρτο Μαρτίνεθ, τον προπονητή που έχει κάνει την Πορτογαλία την απόλυτη επιθετική μηχανή των προκριματικών.

Η Πορτογαλία ήταν από τις πρώτες ομάδες που εξασφάλισαν τη συμμετοχή τους στα γήπεδα της Γερμανίας, καθώς με 8 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια στα προκριματικά του Euro 2024 δείχνει ότι θα αποτελέσει ένα από τα φαβορί για να κατακτήσει το τουρνούα και πάλι μετά το 2016.

Ωστόσο, δεν είναι είδηση η παρουσία της στο Euro 2024, κάτι που ήταν εκ των ων ουκ άνευ, αλλά ο τρόπος που το πέτυχε, με την ομάδα του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ να κάνει πάρτι κόντρα στις εθνικές που κλήθηκε να αντιμετωπίσει.

Ιθύνων νους της μεταμόρφωσης της Πορτογαλίας προς το καλύτερο είναι ο Ισπανός τεχνικός, ο οποίος ανέλαβε τις τύχες της ομάδας στις 9 Ιανουαρίου 2023 και μέσα σε λιγότερο από έναν χρόνο κατάφερε να της αλλάξει άρδην το στυλ παιχνιδιού, αφού το αμυντικοκεντρικό πλάνο του Φερνάντο Σάντος αντικατασταθήκε με την positional based τακτική προσέγγιση του πρώην τεχνικού του Βελγίου.

Σε 8 αναμετρήσεις στα προκριματικά η εθνική Πορτογαλίας έχει τα περισσότερα τέρματα (32), χωρίς να υστερεί στην άμυνα έχοντας την δεύτερη καλύτερη πίσω από τη Γαλλία με 2 γκολ παθητικό, με τη χώρα της Ιβηρικής χερσονήσου να έχει στις τάξεις τόσο τον πρώτο σκόρερ, Κριστιάνο Ρονάλντο με 9 τέρματα, όσο και τον πρώτο ποδοσφαιριστή σε ασίστ, Μπρούνο Φερνάντες με 7.

Μένει να φανεί εάν οι υποδεέστεροι αντίπαλοι (Ισλανδία, Λιχτενστάιν, Σλοβακία, Βοσνία Ερζεγοβίνη, Λουξεμβούργο) που κλήθηκε να αντιμετωπίσει το σύνολο του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ, έχουν δημιουργήσει μια πλασματική εικόνα για τη νέα έκδοση της εθνικής Πορτογαλίας.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΚΡΙΣΤΙΑΝΟ ΡΟΝΑΛΝΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ