ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ

Η πιο όμορφη "ΦΛΟΓΑ" άναψε στην Πάτρα!

Η πιο όμορφη "ΦΛΟΓΑ" άναψε στην Πάτρα!

Η ξεχωριστή κίνηση των Πήγασου Μπεγουλακίου και Αρη Πατρών με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης για τις ανάγκες των παιδιών που νοσούν από καρκίνο σε όλο τον κόσμο...

Ο αγώνας του Πήγασου Μπεγουλακίου με τον Αρη Πατρών για την α’ κατηγορία του τοπικού πρωταθλήματος Αχαΐας ήταν ξεχωριστός.

Σε μια επαινετή πρωτοβουλία του Πήγασου, η διοίκηση σε συνεργασία με την «Φλόγα» πραγματοποίησε εκδήλωση κατά του παιδικού καρκίνου, με μικρά παιδιά που φορούσαν μπλουζάκια για το συγκεκριμένο θέμα ενώ κρατούσαν και από ένα μπαλόνι συνοδεύοντας τους ποδοσφαιριστές του Πήγασου και του Αρη στο κέντρο του γηπέδου για τη σέντρα του αγώνα στο «Κ. Ζάρρας» του Σαραβαλίου.

Τα έσοδα της αναμέτρησης διατέθηκαν μάλιστα στον σύλλογο γονέων παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια «Φλόγα».

Τούτη η κίνηση έγινε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης για τις ανάγκες των παιδιών που νοσούν από καρκίνο σε όλο τον κόσμο (15 Φεβρουαρίου).

Η πιο όμορφη "ΦΛΟΓΑ" άναψε στην Πάτρα!

Τα τελευταία χρόνια, με την πρόοδο της ιατρικής και της τεχνολογίας, ποσοστό 75% από τα παιδιά που έχουν πρόσβαση σε έγκαιρη διάγνωση και εξειδικευμένη θεραπεία, μπορεί να ιαθεί. Τα ίδια ποσοστά ίασης έχουμε και στη χώρα μας, όπου νοσούν 350 παιδιά περίπου κάθε χρόνο.

Η ΦΛΟΓΑ είναι Πανελλήνιος Σύλλογος γονιών παιδιών με καρκίνο και αγωνίζεται για την καλύτερη ιατρική, ψυχική και κοινωνική φροντίδα των παιδιών που νοσούν από καρκίνο. Η Φλόγα ιδρύθηκε το 1982, εκπροσωπεί χιλιάδες οικογένειες σε όλη την Ελλάδα και διαθέτει γραφεία στις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας. Σήμερα η Φλόγα έχει καθιερωθεί σαν βασικός πυλώνας στήριξης της λειτουργίας των ογκολογικών τμημάτων των Παιδιατρικών Νοσοκομείων.

TAGS ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ