ΠΑΟΚ

Η πιο μεγάλη σεζόν στην ιστορία του ΠΑΟΚ

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου
Ο Ραζβάν Λουτσέσκου EUROKINISSI SPORTS

Ο ΠΑΟΚ θα μπει στο τελευταίο και πιο κρίσιμο κομμάτι της φετινής αγωνιστικής περιόδου που αποδεικνύεται η πλέον απαιτητική των τελευταίων ετών.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου έδωσε άλλες δυο ημέρες ρεπό στους ποδοσφαιριστές του, αναγνωρίζοντας ότι αυτή η διακοπή του πρωταθλήματος για τις εθνικές ομάδες αποτελεί την τελευταία ευκαιρία για ανάσες σε μια σεζόν που είναι η πιο… μεγάλη των τελευταίων χρόνων.

Ο ΠΑΟΚ, που δίνει τη μάχη του και στις τρεις διοργανώσεις, έχει δώσει ήδη 46 επίσημους αγώνες σε Ελλάδα και Ευρώπη, που θα γίνουν 58 μέχρι το τέλος της σεζόν, 59 αν ο Δικέφαλος προκριθεί στον τελικό του Κυπέλλου και θα ξεπεράσουν τους 60 αν ξεπεράσει το εμπόδιο της Μαρσέιγ στα προημιτελικά του Conference League.

Η φετινή αγωνιστική περίοδος ξεκίνησε για την ομάδα του Λουτσέσκου στις 3 Αυγούστου με τον αγώνα απέναντι στην Μποέμιανς στο Δουβλίνο και είναι σίγουρα από τις πλέον απαιτητικές για τον Ρουμάνο τεχνικό και τους ποδοσφαιριστές του.

Η σχέση με τις προηγούμενες σεζόν

Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο την σεζόν 2016-17 ο ΠΑΟΚ έδωσε αντίστοιχα μεγάλο αριθμό αγώνων με τον Βλάνταν Ίβιτς στον πάγκο του.

Τη χρονιά εκείνη ο Δικέφαλος έδωσε 58 επίσημα παιχνίδια, καθώς πέρασε από τη φάση των ομίλων του Europa League στους 32 της διοργάνωσης, όπου αποκλείστηκε από τη Σάλκε και κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας. Βέβαια το Κύπελλο είχε διαφορετική δομή και ξεκινούσε με ομίλους με αντίπαλους ΑΕΛ, Τρίκαλα και Πανελευσινιακό.

Την επόμενη σεζόν, 2017-18, την πρώτη με τον Ραζβάν Λουτσέσκου στον πάγκο του, μετά από δυο παιχνίδια του Στανόγεβιτς, ο ΠΑΟΚ έδωσε συνολικά 44 παιχνίδια. Τη χρονιά του νταμπλ 2018-19 οι αγώνες ήταν 52.

Η σωστή διαχείριση του Λουτσέσκου

Την πρώτη του Αμπέλ Φερέιρα με την πανδημία να αναστατώνει το πρόγραμμα τα παιχνίδια ήταν 46, ενώ πέρυσι με τον ΠΑΟΚ να δίνει τέσσερα ευρωπαϊκά ματς το καλοκαίρι, να αποκλείεται στους ομίλους του Europa League και να κατακτά το Κύπελλο η σεζόν έκλεισε με τους παίκτες του Δικεφάλου να καταγράφουν 53 αγώνες.

Καταλαβαίνει κανείς ότι σε αυτό το τελευταίο και πιο κρίσιμο κομμάτι της σεζόν που θα ξεκινήσει με το ντέρμπι απέναντι στον Παναθηναϊκό (3/4) στη Λεωφόρο και θα συνεχιστεί με τα δυο παιχνίδια με τη Μαρσέιγ, είναι απαραίτητο να γίνει σωστή διαχείριση του ρόστερ από τον προπονητή του Δικεφάλου.

Κάτι που ο Λουτσέσκου κατάφερε με το παραπάνω στα πολύ σημαντικά παιχνίδια του προηγούμενου διμήνου.

TAGS ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ