ΑΕΚ

Η περσινή ΑΕΚ είναι ακόμα εδώ

Η περσινή ΑΕΚ είναι ακόμα εδώ

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για την ΑΕΚ που ξεκίνησε τη σεζόν από εκεί που την είχε αφήσει, δίχως το παραμικρό να έχει αλλάξει σε αγωνιστική συμπεριφορά εν συγκρίσει με πέρυσι.

Σίγουρα κάτι άλλο εννοούσε ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς, όταν κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ενόψει του αγώνα με τη Βελέζ, ζήτησε από τους ποδοσφαιριστές του να παρουσιάσουν στο γήπεδο αυτά που δουλεύουν στις προπονήσεις. Διότι τα όσα μετά λύπης διαπιστώσαμε χθες, ήταν μάλλον όλα αυτά που δεν δούλεψαν πέρυσι.

Η ίδια κακή, ασύνδετη, προβληματική, βαρετή, ασυγχώρητα αφελής ΑΕΚ. Ουδεμία βελτίωση εν συγκρίσει με την ομάδα που χαρακτηρίστηκε ως η χειρότερη της δεύτερης εποχής Μελισσανίδη. Και το κυριότερο, δίχως την παραμικρή νότα αισιοδοξίας ότι κάτι θα αλλάξει προς το καλύτερο άμεσα, μετά τη χθεσινή απογοητευτική παρουσία της.

Οι ίδιοι παίκτες, με τις ίδιες αδυναμίες, εμφανώς περισσότερες από τα προτερήματά τους για κάτι καλύτερο από αγωνιστική ασυνέπεια και αποποίηση ευθυνών. Ο Μάνταλος σε ρόλο εξαφανισμένου με κακές εκτελέσεις άπειρων στημένων, ο Αλμπάνης να επιβεβαιώνει με την τσαπατσουλιά του όσους δεν πείστηκαν από τα φιλικά ματς, ο Τσιντώντας να φέρει πάλι ευθύνη σε γκολ και να πουλάει μπάλες με τα πόδια, ο Σβάρνας να χάνει τη θέση του στο γήπεδο, ο Λόπες να αφήνει τρύπες στο αριστερό άκρο της άμυνας, ο Σάκχοφ χωρίς κέφι για να παίξει στο "6", ο Τάνκοβιτς να παρατάει φάσεις επειδή του φύσηξαν την κάλτσα. Όλοι τους τραγικές φιγούρες μιας περυσινής επανάληψης, η οποία φέρνει την ΑΕΚ κατάφατσα με το ενδεχόμενο ενός οδυνηρού αποκλεισμού.

Βασικά, αν δεν γνωρίζαμε ότι στον πάγκο καθόταν ο Μιλόγεβιτς, αυτή θα μπορούσε κάλλιστα να είναι η ΑΕΚ του Καρέρα ή του Χιμένεθ, ερχόμενη από την περυσινή σεζόν με κεκτημένη όπισθεν ταχύτητα και την αίσθηση ότι όλα βαίνουν καλώς , οπότε ας το συνεχίσουμε το ίδιο έργο. Η ίδια ομάδα που δημιούργησε αυτή την απωθητική κατάσταση για πολύ κόσμο ο οποίος εξακολουθεί να μη θέλει να την παρακολουθήσει ούτε από την τηλεόραση. Οπαδοί που πιθανότατα, κατά τη διάρκεια του αγώνα, ίσως και να σιχτίρισαν την ειλικρινή προσπάθεια της Cosmote TV να μεταδώσει την αναμέτρηση. Καλύτερα να μην το έβλεπαν!

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Και τώρα; Τρεχάτε ποδαράκια μου. Να μπουν τουλάχιστον ο Βράνιες και ο Λε Ταλέκ στην 11αδα μήπως και στρώσει κάπως η κατάσταση ανασταλτικά, σίγουρα κάτω από τα δοκάρια να δούμε τον Στάνκοβιτς γιατί αυτή η ιστορία με τον Τσιντώτα απλά δεν υποφέρεται, να δώσει ο προπονητής λίγο κίνητρο στον Τάνκοβιτς που πάντοτε παίζει καλύτερα ως βασικός, γιατί όχι να ζευγαρώσει και τον Αραούχο με τον Ανσαριφάρντ στην επίθεση, μήπως και αποφευχθεί το κάζο αποκλεισμού από μια ομάδα της Βοσνίας που παρουσιάστηκε εξαιρετικά διαβασμένη, γνωρίζοντας ότι επί της ουσίας θα αντιμετωπίσει την περυσινή ΑΕΚ.

Σου λέει, τι να κάνει ένας νέος προπονητής; Να μάθει στον Σβάρνα positioning μέσα σε ένα μήνα και στα 24 του, στον Λόπες να μην τρώει συνεχώς μπάλες στην πλάτη ή στον Μάνταλο να πάρει την ομάδα στις πλάτες του και να καθαρίσει όταν θα αισθανθεί λίγη παραπάνω πίεση; Γίνονται μωρέ αυτά; Προφανώς και δεν γίνονται διότι αν ήταν εφικτά, θα τα είχαμε δει και τα προηγούμενα χρόνια.

Η ΑΕΚ χρειάζεται καλούς παίκτες, αρκετούς ακόμα ανώτερου επιπέδου από όσους έχουν καπαρώσει τις θέσεις και την εξαναγκάζουν σε αυτή την καταθλιπτική εικόνα. Ναι, είναι νωρίς, όμως το πρώτο δείγμα είναι αρνητικό και αρκετοί από αυτούς που παίζουν, ξέρουμε ότι δεν μπορούν…

TAGS ΑΕΚ ΕΛΛΑΔΑ CONFERENCE LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ