ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Η Ουκρανία αντιδρά στην απόφαση της UEFA και δεν θα παίξει με τις ρωσικές ομάδες

Οι παίκτες της εθνικής Ουκρανίας κρατώντας τη σημαία της χώρας
Οι παίκτες της εθνικής Ουκρανίας κρατώντας τη σημαία της χώρας @ 2023 MARTIN MEISSNER / AP IMAGES

Η ουκρανική ομοσπονδία ποδοσφαίρου με ανακοίνωσή της εξέφρασε την πλήρη αντίθεσή της στην επιστροφή των ρωσικών ομάδων στις διοργανώσεις της UEFA μέσω των αγώνων των εθνικών Κ17 και τονίζει ότι δεν πρόκειται να αγωνιστεί κόντρα στους Ρώσους.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία απομόνωσε τη Ρωσία από τον ποδοσφαιρικό χάρτη σε εθνικό και συλλογικό επίπεδο, καθώς δεν συμμετείχαν σε καμία διεθνή διοργάνωση.

Η UEFA ανακοίνωσε ότι θα επιτρέπει στις ρωσικές ομάδες Κ17 να συμμετάσχουν κανονικά στις διεθνείς διοργανώσεις, με τους αγώνες τους να διεξάγονται εκτός χώρας, δίχως τη σημαία της, την ανάκρουση εθνικού ύμνο και την εθνική στολή.

Η ομοσπονδία της Ουκρανίας αντέδρασε και με ανακοίνωσή της καταδίκασε την απόφαση, λέγοντας ότι πρέπει να μένουν σε ισχύ οι προηγούμενες για τις ρωσικές ομάδες, ενώ τονίζει ότι οι ουκρανικές ομάδες δεν πρόκειται να παίξουν κόντρα στις ρωσικές.

Παράλληλα προέτρεψε ήδη τα άλλα μέλη της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου να πράξουν το ίδιο, με την Πολωνία να συμμερίζεται αυτή την αντίδραση και να λαμβάνει την ίδια απόφαση, όπως έγραψε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας της χώρας στο Twitter.

TAGS ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ