ΚΑΣΕΤΑ GATE

Η ώρα της κρίσης για το "Κασέτα Gate"

Η ώρα της κρίσης για το "Κασέτα Gate"

Οι στημένοι αγώνες του 2011, η υπόθεση που είχε συγκλονίσει το ποδόσφαιρο, το επονομαζόμενο Koriopolis ή Κασέτα Gate, έχει μπει στην τελική ευθεία. Το Sport24.gr θυμίζει, με αφορμή τη δημοσιοποίηση του πορίσματος του αντιεισαγγελέα, Παναγιώτη Πούλιου.

Μια υπόθεση που συγκλόνισε το ελληνικό ποδόσφαιρο και έφερε στην επιφάνεια όλα εκείνα που δεν θέλει να βλέπει ο κάθε υγιής φίλος του αθλήματος και που δυστυχώς ισχύουν και με το παραπάνω.

Η υπόθεση των στημένων αγώνων του 2011 μπορεί να έφερε πολλά στην επιφάνεια και να υπήρξαν άτομα που καταδικάστηκαν, εντούτοις δεν βρέθηκε η άκρη του νήματος, ούτε ξετυλίχτηκε όλο το κουβάρι. Γι' αυτό και παραμένει ακόμα στο προσκήνιο.

Τη Μ. Δευτέρα (6/4), ο αντιεισαγγελέας, Παναγιώτης Πούλιος, ο οποίος έχει αναλάβει την υπόθεση τον τελευταίο 1,5 χρόνο, ολοκλήρωσε την πρότασή του για την υπόθεση, σχετικά με το ποιοι θα παραπεμφθούν σε δίκη και με ποιες κατηγορίες, κάτι που θα αποφασίσει το Συμβούλιο Εφετών, στο οποίο θα πάει η πρόταση. Εκείνο είναι που θα λάβει την απόφαση για τους παράγοντες, τους παίκτες, τους μάνατζερ και όλους τους άλλους εμπλεκόμενους που θα δικαστούν ή θα απαλλαχθούν.

Η υπόθεση είχε ξεσπάσει μετά τις ποινικές διώξεις της εισαγγελέως, Πόπης Παπανδρέου και από τους 83 κατηγορούμενους θα είναι τουλάχιστον 160 και οι δικαστικές πηγές αναφέρουν ότι τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανακοινωθούν και τα ονόματα των κατηγορουμένων. Να αναφερθεί ακόμα πως ορισμένα αδικήματα έχουν παραγραφεί, ενώ η υπόθεση έχει καθυστερήσει, μιας και όλοι περίμεναν ότι τον Σεπτέμβρη του 2014 θα είχε ολοκληρωθεί.

Σε δίκη είχαν παραπεφθεί 11 άτομα για την υπόθεση "Koriopolis". Σύμφωνα με το υπ' αριθμ. 1733/13 βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, οι 11 κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν να δικαστούν, αντιμετωπίζοντας με βαρύτατες κακουργηματικές πράξεις, που αφορούν παράνομο στοιχηματισμό την περίοδο 2008-2011.

Είχαν καταδικαστεί οι Μάκης Ψωμιάδης, Θωμάς Μητρόπουλος, Κωνσταντίνος Ριαβόγλου, Διονύσης Κωτούλας και Περικλής Αμανατίδης, ενώ είχαν αθωωθεί οι Σταύρος Ψωμιάδης, Γιώργος Χριστοβασίλης, Γιάννης Παπακώστας, Βαγγέλης Αγγελής, Δημήτρης Δημητρίου και Γιώργος Χαβενετίδης.

TAGS ΚΑΣΕΤΑ GATE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ