ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η ομοσπονδία της Βραζιλίας απειλείται με τιμωρία από την FIFA που θα συμπαρασύρει και την Φλουμιμένσε

Η ομοσπονδία της Βραζιλίας απειλείται με τιμωρία από την FIFA που θα συμπαρασύρει και την Φλουμιμένσε
@2023 JORGE SAENZ/AP IMAGES

Οι εσωτερικές διαμάχες στους κόλπους της βραζιλιάνικης ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας έφεραν την παρέμβαση της FIFA που προειδοποίησε για τιμωρία, κάτι που αν συμβεί, απειλεί να αφήσει την Φλουμινένσε εκτός του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων.

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Βραζιλίας προσπαθεί εδώ και καιρό να πείσει τον Κάρλο Αντσελότι να αφήσει την Ρεάλ στο φινάλε της σεζόν και να αποδεχτεί τη θέση του ομοσπονδιακού προπονητή όμως την ώρα που το παλεύει αυτό, μέσα στις τάξεις της λαμβάνουν χώρα παρασκηνιακές ζυμώσεις και έντονες αντιπαραθέσεις.

Αιτία το γεγονός πως ο πρόεδρος, Εντάλντο Ροντρίγκες, δεν απολαμβάνει καθολικής αποδοχής και δέχεται πυρά εντός των τείχων, με δύο πρώην προέδρους της ομοσπονδίας, Ρικάρντο Τεϊσέιρα και Μάρκο Πόλο ντελ Νέρο, να ηγούνται κίνησης που έχει ως στόχο την εκαπαραθύρωσή του.

Το εν λόγω κίνημα έχει ανοίξει μέτωπο με τον Ροντρίγκες κατηγορώντας τον για κακοδιαχείριση στα οικονομικά της ομοσπονδίας, με τους δύο επικεφαλής του ωστόσο να βρίσκονται την ίδια ώρα στη μαύρη λίστα της FIFA, με τον Τεϊσέιρα να έχει αποβλήθεί διά παντός από το ποδόσφαιρο και τον Ντελ Νέρο να έχει τιμωρηθεί με 20 χρόνια αποκλεισμό, μέχρι το 2037.

Σύμφωνα μάλιστα με δημοσιεύματα από την Βραζιλία, η FIFA δεν είναι διατεθειμένη να ανεχτεί τις "παρεμβάσεις" που γίνονται από την πλευρά τους για την ανατροπή του νυν προέδρου και προειδοποίησε ότι σε περίπτωση που ο Εντνάλντο Ροντρίγκες οδηγηθεί στην πόρτα της εξόδου, θα ακολουθήσει τιμωρία της βραζιλιάνικης ομοσπονδίας.

Μία μάλιστα από τις πρακτικές επιπτώσεις ενδεχόμενης τιμωρίας αφορά και την Φλουμινένσε, που κατέκτησε πρόσφατα το Copa Libertadores, με την ομάδα του Μαρσέλο να απειλείται ακόμα και με αποκλεισμό από το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, που είναι προγραμματισμένο να λάβει χώρα αυτόν τον μήνα στην Σαουδική Αραβία.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΒΡΑΖΙΛΙΑ ΚΟΣΜΟΣ FIFA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ