ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Η ομάδα της Νάταλι Πόρτμαν έκανε ντεμπούτο μπροστά σε 16.000 φιλάθλους

Στιγμιότυπο από την αναμέτρηση της Έιντζελ Σίτι με τη Σαν Ντιέγκο Γουέιβ για το NWSL Challenge Cup 2022 | Σάββατο 19 Μαρτίου 2022
Στιγμιότυπο από την αναμέτρηση της Έιντζελ Σίτι με τη Σαν Ντιέγκο Γουέιβ για το NWSL Challenge Cup 2022 | Σάββατο 19 Μαρτίου 2022 © 2022 KYUSUNG GONG/ASSOCIATED PRESS

Η ομάδα των αστέρων στο ποδόσφαιρο γυναικών, η Έιντζελ Σίτι των Νάταλι Πόρτμαν, Έβα Λονγκόρια, Τζένιφερ Γκάρνερ, Κριστίνα Αγκιλέρα, Τζέσικα Τσαστέιν, Γκαμπριέλε Ουνιόν και άλλων, έκανε ντεμπούτο το Σάββατο μπροστά σε 16.000 κόσμο.

Η ιδέα έπεσε στο τραπέζι το 2019 και πήρε μορφή το 2020. Το Λος Άντζελες έπρεπε να έχει ομάδα ποδοσφαίρου στο πρωτάθλημα γυναικών και εγένετο η Έιντζελ Σίτι, η οποία έκανε ντεμπούτο το Σάββατο, στο 1-1 κόντρα στη Σαντ Ντιέγκο Γουέιβ.

Ποια είναι η ιδιαιτερότητά της; Ότι μεταξύ της ιδρυτικής ομάδας βρίσκεται η Νάταλι Πόρτμαν και μεταξύ των επενδυτών δεκάδες σταρ του Χόλιγουντ και όχι μόνο.

"Το Σάββατο ήταν μαγικό. Οι παίκτριες, οι φίλαθλοι. Ήδη μετράμε αντίστροφα τις μέρες μέχρι το επόμενο παιχνίδι", έγραψε στο Instagram της η Πόρτμαν, η οποία δεν θα μπορούσε να λείψει από το "Τάιταν Στέιντιουμ" στο Φούλερτον, όπως και πολλοί από τους σχεδόν 16.000 κατόχους εισιτηρίου διαρκείας.

Συνιδρύτρια σε αυτήν την προσπάθεια είναι η επιχειρηματίας Κίρα Νόρτμαν και το στέλεχος τεχνολογίας Τζούλι Ούρμαν. Βασικός επενδυτής είναι ο Αλέξις Οχανιάν, σύζυγός της Πόρτμαν και μεταξύ των επενδυτών εντοπίζονται ονόματα όπως των Κριστίνα Αγκιλέρα, Τζέσικα Τσαστέιν, Σοφία Μπους, Μπέκι Τζι, Αμέρικα Φερέρα, Τζένιφερ Γκάρνερ, Έβα Λονγκόρια και Γκαμπριέλε Ουνιόν.

Στην προσπάθεια συνεισφέρουν ως επενδυτές και πρώην ποδοσφαιριστές όπως η Άμπι Γουάμπαχ, ο Κόμπι Τζόουνς και η Μία Χαμ, ενώ τεχνική διευθύντρια του συλλόγου είναι η Ένι Αλούκο.

TAGS ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΗΠΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ