ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η ολοκληρωτική εμφάνιση του Πακετά με τον Ολυμπιακό κι ο playmaker Γουόρντ-Πρόουζ

Η ολοκληρωτική εμφάνιση του Πακετά με τον Ολυμπιακό κι ο playmaker Γουόρντ-Πρόουζ
Το γκολ του Λούκας Πακετά εναντίον του Ολυμπιακού στο 1-0 της Γουέστ Χαμ @2023 AP IMAGES/KIRSTY WIGGLESWORTH

Μια στιγμή έμπνευσης του Τζέιμς Γουόρντ-Πρόουζ και το εξαιρετικό τελείωμα του Λούκας Πακετά έλυσαν τον γόρδιο δεσμό του Ολυμπιακού στο 1-0 της Γουέστ Χαμ στο Λονδίνο, με τους δύο παίκτες της αγγλικής ομάδας να αποτελούν τους κινητήριους μοχλούς του παιχνιδιού του Ντέιβιντ Μόγες.

Η μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλαν οι παίκτες του Ολυμπιακού για να φύγουν με θετικό αποτέλεσμα από το Λονδίνο δεν τελεσφόρησε, καθώς η έμπνευση του Τζέιμς Γουόρντ-Πρόουζ, δείγμα της ποιότητάς του, και η εκτέλεση του Λούκας Πακετά, διαμόρφωσαν το τελικό 1-0 υπέρ της Γουέστ Χαμ.

Αυτή ήταν η 13η νίκη των Σφυριών στους ομίλους ευρωπαϊκών διοργανώσεων σε 16 παιχνίδια, αφήνοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο πίσω τους την ήττα με 2-1 στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης".

Ένα θετικό αποτέλεσμα που προήλθε -κατά κύριο- λόγο μέσα από την ολοκληρωτική εμφάνιση του Λούκας Πακετά, αποδεικνύοντας για ακόμα ένα παιχνίδι γιατί ο Πεπ Γκουαρδιόλα προσπάθησε στο μεταγραφικό παζάρι του καλοκαιριού να τον κάνει κάτοικο Μάντσεστερ για λογαριασμό της Σίτι.

Ο Βραζιλιάνος σταρ τελείωσε το ματς όντας πρώτος σε 5 στατιστικές κατηγορίες (περισσότερες επαφές με την μπάλα, πάσες στο αντίπαλο τρίτο, κερδισμένες μονομαχίες, εισόδους στο αμυντικό τρίτο του Ολυμπιακού και περισσότερα κερδισμένα τάκλιν), αποτελώντας την απάντηση στο σφικτό κέντρο που παρέταξε ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ.

Τίποτα, όμως, δεν θα είχε συμβεί αν στο 73ο λεπτό ο Γουόρντ-Πρόουζ δεν είχε "δει" μια πάσα που λίγοι επιτελικοί μέσοι μπορούν να σκεφτούν και να ολοκληρώσουν ιδανικά όπως αυτός.

Από το καλοκαίρι, ο Άγγλος διεθνής αποτελεί τον ιθύνοντα νου στη μεσαία γραμμή της Γουέστ Χαμ, με τον πρώην ποδοσφαιριστή της Σαουθάμπτον να δημιουργεί 7 ευκαιρίες για τους συμπαίκτες του στο ματς με τον Ολυμπιακό.

Αυτό του δίνει την πρωτιά στο Europa League τόσο στις φάσεις (18) που έχει φτιάξει για τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές της ομάδας του, όσο και στις ασίστ με 4, αποδεικνύοντας με τον πιο περίτρανο τρόπο ότι εκτός από εξαιρετικός εκτελεστής στημένων φάσεων, είναι και εκπληκτικός playmaker.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ