ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η Ντνίπρο είναι υποψήφια αντίπαλος Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού σε Champions και Europa League

Η Ντνίπρο είναι υποψήφια αντίπαλος Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού σε Champions και Europa League
INTIME SPORTS

Ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός έμαθαν πως η Ντνίπρο ως δευτεραθλήτρια Ουκρανίας είναι υποψήφια αντίπαλός τους στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League και στον τρίτο του Europa League αντίστοιχα.

Το πρωτάθλημα της Ουκρανίας ολοκληρώθηκε και έτσι ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός έμαθαν ακόμη έναν αντίπαλο τους στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League και στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League αντίστοιχα.

Οι δύο ομάδες μπορούν να βρουν απέναντί τους την Ντνίπρο, η οποία τελείωσε το πρωτάθλημα της στην δεύτερη θέση και έτσι θα τοποθετηθεί στους ισχυρούς του δεύτερου προκριματικού γύρου στο μονοπάτι των μη πρωταθλητών του Champions League, άρα είναι και υποψήφια αντίπαλος των πρασίνων.

Η Ντνίπρο είναι και υποψήφια αντίπαλος και του Ολυμπιακού. Οι ερυθρόλευκοι είναι στους ισχυρούς στο μονοπάτι των μη πρωταθλητών του τρίτου προκριματικού του Europa League. Στους ανίσχυρους θα τοποθετηθούν δύο ηττημένες από τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League (μονοπάτι μη πρωταθλητών), άρα μεταξύ των οποίων και η Ντίπρο.

Η λίστα των υποψηφίων αντιπάλων

Ο Παναθηναϊκός λοιπόν θα αντιμετωπίσει στον δεύτερο προκριματικό του Champions League είτε την Ντνίπρο, είτε τον δευτεραθλητή του Βελγίου, με τις Άντβερπ, Ουνιόν και Γκενκ να παλεύουν για μία θέση.

Ο Ολυμπιακός από την πλευρά του στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League θα αντιμετωπίσει είτε την Ντίπρο, είτε την Σερβέτ, είτε τον δευτεραθλητή του Βελγίου.

Το προφίλ της Ντνίπρο

Δεν είναι επισήμως η διάδοχος της FC Dnipro (διαλύθηκε το 2019), ωστόσο είναι η ομάδα που ανέλαβε όλη την υποδομή της, συμπεριλαμβανομένων και των Ακαδημιών της, με το έτος ίδρυσής της να είναι το 2015 και το ταξίδι της στην πρώτη κατηγορία της Ουκρανίας να αρχίζει από το 2019 οπότε και ανέβηκε σε αυτήν. Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022 είχε ως αποτέλεσμα να ολοκληρώσει την φετινή παρουσία της στο Conference League στο Κόζιτσε της Πολωνίας, ενώ τα περισσότερα παιχνίδια της στις εγχώριες διοργανώσεις τα έδωσε στην πόλη Ούζχοροντ.

Το μεγάλο αστέρι της είναι με διαφορά ο Άρτεμ Ντόβμπικ (στα 11.000.000 ευρώ η χρηματιστηριακή του αξία σύμφωνα με το Transfer Markt), με τον 25χρονο Ουκρανό επιθετικό να έχει σπάσει φέτος όλα τα κοντέρ στο πρωτάθλημα με 24 γκολ και 6 ασίστ. Η συντριπτική πλειονότητα των παικτών που ανήκουν στο ρόστερ της είναι γηγενείς (ξεχωρίζει ο κεντρικός μέσος, Ολεκσάντρ Πικαλιόνοκ, με 13 ασίστ), ενώ έχει σχηματιστεί και μία μικρή βραζιλιάνικη παροικία με 4 εκπροσώπους.

 • Έτος ίδρυσης: 2015
 • Τίτλοι: -
 • Έδρα: "Stadion Avanhard" (10.640 θεατών)
 • Προπονητής: Ολεκσάντρ Κούτσερ

Προκριματικά Champions League - Μονοπάτι μη πρωταθλητών

ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ (4 ΟΜΑΔΕΣ)

Ισχυροί (2 ομάδες)

 • Άντβερπ (17,000) ή Ουνιόν (19,000) ή Γκενκ (18,000) - Δεύτερη Βελγίου
 • Ντνίπρο (Ουκρανία) 8,000

Ανίσχυροι (2 ομάδες)

 1. Σερβέτ (Ελβετία) 6,335
 2. Παναθηναϊκός (Ελλάδα) 5,045

Προκριματικά Europa League - Μονοπάτι μη πρωταθλητών

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ - ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΜΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΩΝ (4 ΟΜΑΔΕΣ)

Ισχυροί (2 ομάδες)

 • Σλάβια (Τσεχία) 52,000
 • Ολυμπιακός (Ελλάδα) 39,000

Ανίσχυροι (2 ομάδες)

 • 2 ηττημένες από τον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League - μονοπάτι μη πρωταθλητών*

(*Οι ομάδες του 2ου προκριματικού γύρου του Champions League - μονοπάτι μη πρωταθλητών)

 • Άντβερπ (17,000) ή Ουνιόν (19,000) ή Γκενκ (18,000) - Δεύτερη Βελγίου
 • Ντνίπρο (Ουκρανία) 8,000
 • Σερβέτ (Ελβετία) 6,335
 • Παναθηναϊκός (Ελλάδα) 5,045
TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ EUROPA LEAGUE CONFERENCE LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ