ΝΑΠΟΛΙ

Η Νάπολι ανακοίνωσε την πρόσληψη του Γκαρσιά στη θέση του Σπαλέτι

Ο Ρούντι Γκαρσία στον πάγκο της Μαρσέιγ κόντρα στη Λιόν
Ο Ρούντι Γκαρσία στον πάγκο της Μαρσέιγ κόντρα στη Λιόν © 2021 DANIEL COLE / AP IMAGES

Ο Ρουντί Γκαρσία διαδέχθηκε τον Λουτσιάνο Σπαλέτι στον πάγκο της Νάπολι, όπως ανακοινώθηκε το βράδυ της Πέμπτης.

Ο Ρουντί Γκαρσιά είναι απάντηση στο ερώτημα για τη διαδοχή του Λουτσιάνο Σπαλέτι στον πάγκο της Νάπολι. Ο Γάλλος τεχνικός ανακοινώθηκε από τους πρωταθλητές Ιταλίας το βράδυ της Πέμπτης κι επιστρέφει στην Serie A έπειτα από οκτώ χρόνια.

Ο ιδιοκτήτης των "παρτενοπέι", Αουρέλιο ντε Λαουρέντις, ανακοίνωσε την πρόσληψη με ένα tweet, στο οποίο έγραψε: "Έχω τη χαρά να ανακοινώσω ότι αφότου τον γνώρισα και συναντηθήκαμε κατά τη διάρκεια των τελευταίων δέκα ημερών, ο κύριος Ρουντί Γκαρσιά θα είναι ο νέος προπονητής της Νάπολι. Καλωσόρισες και καλή τύχη".

Ο Γκαρσιά ήταν ο προπονητής της Αλ Νασρ του Κριστιάνο Ρονάλντο την περσινή σεζόν μέχρι την απόλυσή του στα μέσα Απριλίου. Στην πατρίδα του έκανε όνομα με την πενταετία στη Λιλ, την οποία οδήγησε και στην κατάκτηση του τίτλου το 2010-2011.

Το καλοκαίρι του 2013 δοκιμάστηκε για πρώτη φορά εκτός συνόρων, αναλαμβάνοντας τη Ρόμα. Ύστερα από 2,5 χρόνια κι εν μέσω ιδιοκτησιακών ανακατατάξεων, αποχώρησε και επέστρεψε στους πάγκους τον Οκτώβριο του 2016 στη Μαρσέιγ. Έμεινε μέχρι και το τέλος της σεζόν 2018-2019, φτάνοντας μέχρι τον τελικό του Europa League 2017-2018.

Τον Οκτώβριο του 2019 ανέλαβε τη Λιόν, από την οποία αποχώρησε τον Μάιο του 2021, για να αναλάβει την ομάδα της Σαουδικής Αραβίας τον Ιούνιο του 2022.

TAGS ΝΑΠΟΛΙ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΤΑΛΙΑ SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ