ΠΑΟΚ

Η Μπριζ επιτρέπει στον ΠΑΟΚ τα μεγαλύτερα όνειρα

Ο Ζίβκοβιτς στο ΠΑΟΚ - Ντίναμο Ζάγκρεμπ
Ο Ζίβκοβιτς στο ΠΑΟΚ - Ντίναμο Ζάγκρεμπ ΠΑΥΛΟΣ ΜΑΚΡΙΔΗΣ / MEGA PRESS

Η Κλαμπ Μπριζ που δεν απαγορεύει στον ΠΑΟΚ να κάνει φιλόδοξα σχέδια για την φετινή του πορεία στο Conference,  το δέντρο μέχρι τον τελικό και ο παλιός γνώριμος του Κίριλ Ντεσπόντοφ, τον οποίο θα πρέπει να προσέξει ο Δικέφαλος. Γράφει ο Σάββας Τζιομπάνογλου.

Ο ΠΑΟΚ πήρε την πρόκριση σε βάρος της Ντιναμό Ζάγκρεμπ και μετά και την κλήρωση της φάσης των 8 του Conference League μπορεί να διατηρεί τις υψηλές του φετινές φιλοδοξίες.

Στο δρόμο του μέχρι τον τελικό έχει να αντιμετωπίσει την Κλαμπ Μπριζ και αν συνεχίσει στη διοργάνωση θα πρέπει να περάσει στους ημιτελικούς τον νικητή του ζευγαριού Βικτόρια Πλζεν- Φιορεντίνα.

Τι απέφυγε ο Δικεφάλος μέχρι και τον μεγάλο τελικό; Πρώτα από όλα έναν ενδεχόμενο εμφύλιο με τον Ολυμπιακό με ό,τι ιδιαιτερότητες θα μπορούσε να κρύβει ένα τέτοιο ζευγάρι, πρωτόγνωρο στα χρονικά του ελληνικού ποδοσφαίρου. Και όχι μόνο τους ερυθρόλευκους, αλλά και τρία από τα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου. Μόνο στον τελικό μπορεί πλέον η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου να βρεθεί αντιμέτωπη με την Άστον Βίλα, την Λιλ και την Φενέρμπαχτσε που έπεσε πάνω στον Ολυμπιακό.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Άρα η πρώτη ανάγνωση της σημερινής κλήρωσης μπορεί να κριθεί ως ενθαρρυντική. Αν αποδειχθεί και στην πράξη τέτοια θα φανεί στο γήπεδο.

Παλιά γνώριμη η Μπριζ

Οι Βέλγοι έχουν βρεθεί ξανά στον δρόμο του ΠΑΟΚ στην φάση των ομίλων του Europa League της περιόδου 2010-11 – ίσως να είναι σημάδι ότι στον ίδιο όμιλο ήταν και η Ντιναμό Ζάγκρεμπ- με τις δυο ομάδες αναδεικνύονται ισόπαλες και στα δυο τους παιχνίδια.

Απέναντι σε μια ομάδα όπως η Μπριζ που τελείωσε με 6 νίκες την φάση των ομίλων του φετινού Conference League και απέκλεισε την Πέμπτη (14/3) τη Μόλντε, σίγουρα τα πράγματα δεν μπορούν να θεωρηθούν εύκολα. Από την άλλη όμως η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου δεν έχει κάτι να φοβηθεί. Το ζήτημα είναι να παρουσιαστεί σοβαρή και πειθαρχημένη όπως ήταν απέναντι στην Ντιναμό Ζάγκρεμπ για να σπάσει το ταβάνι του να βρεθεί για πρώτη φορά στην ιστορία του στα ημιτελικά μιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Ένα επιπλέον ενδιαφέρον στοιχείο στο συναπάντημα του ΠΑΟΚ με τους Βέλγους είναι ότι θα βρεθούν αντιμέτωποι οι δυο ποδοσφαιριστές που την περασμένη σεζόν αποτελούσαν το βαρύ πυροβολικό της Λουντογκόρετς: ο Κιρίλ Ντεσπόντοφ του Δικεφάλου και ο Ιγκόρ Τιάγκο, ο πρώτος σκόρερ φέτος της Κλαμπ Μπριζ.

Με τον Βραζιλιάνο σέντερ φορ , που οι Βέλγοι απέκτησαν το καλοκαίρι με 11 εκατομμύρια ευρώ και ήδη έχουν πουλήσει στην Μπρέντφορντ έναντι 33 , ο Ντεσπόντοφ έπαιξε 40 παιχνίδια και συνεργάστηκε μαζί του σε 11 γκολ.

Από αυτά τα 4 τα πέτυχε ο Βούλγαρος από ασίστ του Τιάγκο και στα άλλα 7 ήταν αυτός που του έδωσε την τελική πασά. Θα έχει ενδιαφέρον ποιος από τους δυο πρώην συμπαίκτες θα πανηγυρίσει στα παιχνίδια που θα παίξουν ως αντίπαλοι.

Κλήρωση που επιτρέπει το όνειρο

Στο τέλος της ημέρας η κλήρωση για τον ΠΑΟΚ που συνήθως έπεφτε με τον πιο ισχυρό από τους πιθανούς του αντιπάλους μοιάζει να είναι καλή. Καλή όσο και το δέντρο που προέκυψε για τον τελικό στην OPAP Arena με πιθανό αντίπαλο σε περίπτωση πρόκρισης του το νικητή από το ζευγάρι Βικτόρια Πλζεν- Φιορεντίνα.

Το ίδιο προφανώς μπορούν να ισχυρίζονται και οι Βέλγοι της Κλαμπ Μπριζ.

Το σίγουρο ότι οι φίλοι του ΠΑΟΚ μπορούν να κάνουν μεγάλα όνειρα που φτάνουν μέχρι και τον τελικό του φετινού Conference League....

TAGS ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ CONFERENCE LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ