ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν ξεχνά τους "μπέμπηδες" του Ματ Μπάσμπι

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν ξεχνά τους "μπέμπηδες" του Ματ Μπάσμπι
PRINT SCREEN

Συμπληρώθηκαν 66 χρόνια από το αεροπορικό δυστύχημα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Μόναχο. Της μεγάλης ομάδας του Ματ Μπάσμπι που για κάποια μέλη της η μοιραία πτήση από το Βελιγράδι έβαλε τέλος στη ζωή τους.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επέστρεφε από τη Σερβία στις 5 Φεβρουαρίου 1958 (τότε Γιουγκοσλαβία) έχοντας πάρει ισοπαλία 3-3 με τον Ερυθρό Αστέρα και ένα εισιτήριο για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Πρωταθλητριών Ευρώπης.

Η επιστροφή για το Μάντσεστερ θα γινόταν μέσω Μονάχου, προκειμένου το αεροσκάφος της (μετέπειτα) μοιραίας πτήσης να ανεφοδιαστεί με καύσιμα. Οι δύο πρώτες απόπειρες απογείωσης ήταν αποτυχημένες, με τους πιλότους της πτήσης να συνειδητοποιούν ότι κάτι δεν λειτουργεί καλά με τη μηχανή του αεροσκάφους.

Στην τρίτη απόπειρα συνέβη το μοιραίο. Το ρολόι έγραφε 15:04 τοπική ώρα. Το αεροπλάνο απέτυχε να πάρει ύψος για να απογειωθεί με ασφάλεια και κατέπεσε σ' ένα χωράφι δίπλα στο αεροδρόμιο. Οι 23 από τους 44 επιβαίνοντες έχασαν τη ζωή τους.

Τα συνεργεία διάσωσης ανέσυραν νεκρούς 7 ποδοσφαιριστές (Τζεφ Μπεντ, Ρότζερ Μπερν, Έντι Κόλμαν, Μαρκ Τζόουνς, Ντέιβιντ Πεγκ, Τόμι Τέιλορ και Λίαμ Γουίλαν), 7 δημοσιογράφους, 4 στελέχη της ομάδας, 2 μέλη του πληρώματος και δύο φιλάθλους. Ο Ντάνκαν Έντουαρντς πέθανε λίγες μέρες αργότερα από τα βαριά του τραύματα σε νοσοκομείο του Μονάχου.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν ξεχνά τη μνήμη τους, άλλαξε την εικόνα προφίλ στα social με μαύρο ρολόι που δείχνει ότι η ώρα είναι 15:04, αλλά και VIDEOS για την κορυφαία ομάδα στην ιστορία του συλλόγου πριν το μοιραίο δυστύχημα. Σχετικό πανό για τους μπέμπηδες του Μπάσμπι ανέβασαν και οι φίλοι της Γιουνάιτεντ στο προ δύο ημερών παιχνίδι με τη Γουέστ Χαμ στο Ολντ Τράφορντ.

"Κομβικά πρόσωπα του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντός μας. Σήμερα και πάντα, θυμόμαστε τους μπέμπηδες του Μπάσμπι. Τα λουλούδια του Μάντσεστερ", αναφέρει στο μήνυμά της.

Το πανό που ανέβασαν οι φίλοι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ:

Το μεγάλο πανό των φίλων της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για την τραγωδία του Μονάχου
Το μεγάλο πανό των φίλων της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για την τραγωδία του Μονάχου @ 2024 DAVE THOMPSON / AP IMAGES


TAGS ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ PREMIER LEAGUE ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ