ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η Λουντογκόρετς έστειλε μήνυμα στον Ολυμπιακό, όμως η ρεβάνς είναι μία άλλη ιστορία

Ο Ματιέ Βαλμπουενά
Ο Ματιέ Βαλμπουενά EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός έσωσε την παρτίδα στα τελευταία λεπτά του αγώνα με τη Λουντογκόρετς, αλλά η ρεβάνς στη Βουλγαρία θα είναι μία άλλη ιστορία. Ο Ηλίας Καλλονάς γράφει για το "καμπανάκι" που ήχησε στα αυτιά του Μαρτίνς και τον λυτρωτή, Αγκιμπού Καμαρά.

Ο Ολυμπιακός άφησε ανοιχτούς λογαριασμούς για τη ρεβάνς, καθώς αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 με τη Λουντογκόρετς στο "Γ. Καραϊσκάκης" στον πρώτο αγώνα των δύο ομάδων για τον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League.

Όπως είχαμε τονίσει και με τον Αλέξανδρο Ξενικάκη στη live εκπομπή του SPORT24 μετά από την πρόκριση επί της Νέφτσι, η Λουντογκόρετς είναι πολύ καλύτερη, πολύ πιο έμπειρη και δεδομένα πιο ποιοτική ομάδα από τους Αζέρους και δεν θα ήταν εύκολο το έργο του Ολυμπιακού. Κι αυτό αποδείχθηκε περίτρανα το βράδυ της Τρίτης.

Ο Ολυμπιακός πέταξε σχεδόν 60 λεπτά

Προφανώς κι οι "ερυθρόλευκοι" δεν βρέθηκαν σε καλή βραδιά. Το 3-4-3 δεν βγήκε στον Πέδρο Μαρτίνς, οι Κούντε και Μαντί Καμαρά έδειξαν πως χρειάζονται έναν τρίτο στην παρέα για να λειτουργήσουν σωστά, αφού ήταν σημαντικά τα κενά που άφηναν στο χώρο μπροστά από τα στόπερ, ενώ παράλληλα δεν βοήθησαν και στο δημιουργικό κομμάτι.

Ο Μαρτίνς διέκρινε το πρόβλημα, πέρασε στο ημίχρονο τον Γιαν Εμβιλά αντί του αρνητικού Κούντε, τοποθετώντας στο πλάι του Καμαρά έναν ποδοσφαιριστή με διαφορετικά χαρακτηριστικά, αλλά στάθηκε άτυχος, καθώς οι Βούλγαροι πέτυχαν ένα γρήγορο γκολ στις αρχές του δεύτερου μέρους με τον Ντεσπόντοφ. Σε ένα σημείο που ο Γάλλος χαφ δεν είχε καταφέρει να μπει στο κλίμα του αγώνα.

Στην πραγματικότητα, οι παίκτες του Μαρτίνς πέταξαν τα πρώτα 60 λεπτά, παρουσιάζοντας προβλήματα στο αμυντικό transition, με τους Βούλγαρους να εκμεταλλεύονται πολλές φορές τα κενά και να "χτυπούν" στις αντεπιθέσεις. Ο Λαλά, πέρα από ένα καλό ξεκίνημα, δεν συνέβαλε στην ανάπτυξη από τα άκρα, ο Ρέαμπτσουκ ήταν φανερά εκτός αγώνα, ενώ μέτρια ήταν η εικόνα και επιθετικά, αφού ο Χασάν ήταν αποκομμένος από τους υπόλοιπους, άρα και ακίνδυνος.

Τα δεδομένα άλλαξαν προς το καλύτερο μετά την είσοδο του Ελ Αραμπί. Αν ο Μαροκινός ήταν 100% έτοιμος δεν θα υπήρχε καν συζήτηση για το ποιος θα άρχιζε βασικός. Ωστόσο, ακόμα κι έτσι, κατάφερε να ανεβάσει μέτρα την ομάδα του στο γήπεδο και την ίδια στιγμή να απελευθερώσει τον Χασάν, ο οποίος απέδειξε ότι, σε τέτοιους αγώνες, είναι πιο λειτουργικός σε μία διάταξη με δύο φορ.

Αγκιμπού, ο λυτρωτής

Η πιο θετική είδηση της βραδιάς, ωστόσο, για τον Μαρτίνς ήταν η παρουσία του Αγκιμπού Καμαρά. Ο νεαρός μεσοπιθετικός πέρασε στο τελευταίο 20λεπτο, έδωσε φρεσκάδα και σημείωσε το "χρυσό" γκολ στο 87ο λεπτό με όμορφο τελείωμα μέσα από τη μεγάλη περιοχή.

Ο Ολυμπιακός αναδεικνύει διαρκώς νέους ποδοσφαιριστές από την αφρικανική Ήπειρο και ο 20χρονος εξτρέμ από τη Γουινέα δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση, επιβεβαιώνοντας πως τα (μαύρα) διαμάντια είναι παντοτινά. Προφανώς και είναι άγουρος ακόμα ποδοσφαιρικά, θέλει χρόνο για να ανταπεξέλθει στις υψηλές απαιτήσεις του Ολυμπιακού, αλλά τα πρώτα δείγματα είναι ενθαρρυντικά.

Άλλη ιστορία η ρεβάνς

Πλέον, ο Μαρτίνς έχει μία εβδομάδα μπροστά του να καταστρώσει τα πλάνα του για τη ρεβάνς. Όπως απέδειξε και στον αγώνα με τη Νέφτσι στο Μπακού, έχει τον τρόπο να φέρνει στα μέτρα του έναν αγώνα, ειδικά όταν επιλέγει έναν reactive τρόπο παιχνιδιού, περιμένοντας τον αντίπαλο.

Το 1-1 αφήνει τα πάντα ανοιχτά, η Λουντογκόρετς χρειάζεται νίκη για να προκριθεί και το γκολ του Αγκιμπού Καμαρά, πέρα από τη λύτρωση, γέρνει την πλάστιγγα της ψυχολογίας υπέρ του Ολυμπιακού. Οι προηγούμενες σεζόν απέδειξαν πως οι "ερυθρόλευκοι" έχουν την ικανότητα να πάρουν αυτό που θέλουν στα νοκ άουτ.

Αυτό οφείλουν να κάνουν και τώρα. Το βέβαιο είναι πως η ρεβάνς στη Βουλγαρία θα είναι μία άλλη ιστορία.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ