SERIE A

Η ιταλική κυβέρνηση ρίχνει στο 50% τη χωρητικότητα των γηπέδων λόγω κορονοϊού

Μονομαχία Τζέκο - Ντανίλο σε ντέρμπι της Serie A μεταξύ της Ίντερ και της Γιουβέντους στο Μεάτσα | 24 Οκτωβρίου 2021
Μονομαχία Τζέκο - Ντανίλο σε ντέρμπι της Serie A μεταξύ της Ίντερ και της Γιουβέντους στο Μεάτσα | 24 Οκτωβρίου 2021 @2021 LUCA BRUNO/AP IMAGES

Η έκρηξη στα κρούσματα κορονοϊού στην Ιταλία έχει θορυβήσει την κυβέρνηση της γειτονικής χώρας, που είναι έτοιμη να ρίξει ακόμα περισσότερο το ποσοστό όσον αφορά στη χωρητικότητα των φιλάθλων στα γήπεδα.

Ο κορονοϊός έχει αρχίσει και πάλι να γίνεται φουλ επιθετικός λόγω της μετάλλαξης Όμικρον και το γεγονός αυτό έχει αναγκάσει τις κυβερνήσεις των χωρών να επαναπροσδιορίζουν τη στάση τους απέναντί του, αναζητώντας ολοένα και πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να περιορίσουν τη διασπορά του.

Αυτό ακριβώς ισχύει και στην Ιταλία, με τα σχεδόν 100.00 κρούσματα που διαγνώστηκαν την Τετάρτη (29/12) να φέρνουν κόκκινο συναγερμό και να ωθούν την κυβέρνηση της γειτονικής χώρας να παίρνει έξτρα μέτρα για την αναχαίτιση της πανδημίας.

Ένα από αυτά αφορά και την παρουσία των φιλάθλων στα γήπεδα, με την "Gazzetta dello Sport" να αποκαλύπτει πως η κυβέρνηση είναι έτοιμη να ανακοινώσει την απόφασή της για μείωση του ποσοστού παρουσίας φιλάθλων στις εξέδρες.

Συγκεκριμένα, προσανατολίζεται να μειώσει το ποσοστό από το 75% που είναι τώρα στα ανοιχτά γήπεδα στο 50%, την ίδια ώρα που έχει τη διάθεση να κατεβάσει το ποσοστό στο 35% όσον αφορά στις κλειστές αθλητικές εγκαταστάσεις.

Αναφορικά με την Serie A, το ποσοστό του 50% θα αρχίσει να εφαρμόζεται από τις 6 Ιανουαρίου του 2022 όταν και θα επαναρχίσει η δράση μετά από τη διακοπή λόγω εορτών, με τη μείωση της χωρητικότητας να συνοδεύεται και με έξτρα μέτρα.

Πέρα από την υποχρεωτική χρήση μασκών στα γήπεδα και την τήρηση αποστάσεων, οι φίλαθλοι που θα θέλουν να βλέπουν τα ματς διά ζώσης θα χρειάζεται να έχουν πλέον μαζί τους και το Super Green Pass και όχι το απλό Green Pass που είχαν μέχρι πρότινος.

Αυτό σημαίνει πως δικαίωμα εισόδου στα γήπεδα θα έχουν μόνο εκείνοι που θα διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης και όχι και εκείνοι που θα παρουσιάζουν αρνητικό τεστ εντός 48 ωρών, όπως γινόταν μέχρι πρότινος.

TAGS SERIE A ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΤΑΛΙΑ ΜΙΛΑΝ ΙΝΤΕΡ ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ ΡΟΜΑ ΛΑΤΣΙΟ ΝΑΠΟΛΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ