ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Η ιστορική έκρηξη του Παναγούλια: "Τι σας ζητά ο μ@λ@κ@ς ο προπονητής;"

Η ιστορική έκρηξη του Παναγούλια: "Τι σας ζητά ο μ@λ@κ@ς ο προπονητής;"

Ο αείμνηστος Αλκέτας Παναγούλιας έφυγε από τη ζωή στις 18 Ιουνίου 2012 και πέρα από τις μεγάλες του επιτυχίες με την Εθνική Ελλάδας, μας άφησε και μερικές αξέχαστες ομιλίες (video)

Μία από αυτές καταγράφηκε στα αποδυτήρια της Εθνικής στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1994 στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η Ελλάδα απογοήτευσε στην παρθενική της παρουσία χάνοντας και τα τρία παιχνίδια χωρίς να σημειώσει ούτε ένα τέρμα: Ηττήθηκε με 4-0 από τις Αργεντινή και Βουλγαρία και με 2-0 από τη Νιγηρία.

Μετά τον αγώνα με τη Βουλγαρία (κεντρική φώτο), ο Αλκέτας Παναγούλιας ξέσπασε στα αποδυτήρια. "Tι σας ζητάω; Τι περνάς ρε μ@λ@κα; Κάνε σουτ... Τι σας ζητάω; Ένα βαθμό να πάρετε και ένα γκολ..". Συνεχίζοντας επιτέθηκε στον Μαχλά για την προμενάδα του, καταλήγοντας: "Ας έχει παίκτες σουτάρετε, έτσι μπαίνει το γκολ!".

Ο αείμνηστος τεχνικός ήταν ο πρώτος που οδήγησε την Ελλάδα σε τελική φάση τόσο Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος (1980), όσο και Μουντιάλ (1994), ενώ πήρε και μία ιστορική ισοπαλία με 0-0 μέσα στο Μαρακανά κόντρα στη Βραζιλία σε φιλικό παιχνίδι (1974).

Με αφορμή τον Αλκέτα: Το Longform του Γιάννη Φιλέρη

Ξεχωριστές ιστορίες από τη ζωή του Αλκέτα Παναγούλια

Η ΕΚΡΗΞΗ ΤΟΥ ΑΛΚΕΤΑ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΤΟΥ 1994:

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ