EURO

Η Ισπανία των μεγάλων ρεκόρ

Η Ισπανία πανηγύρισε κόντρα στην Τσεχία την 13η σερί νίκη της σε επίσημα παιχνίδια και είναι πλεον κοντά σε ένα μεγάλο ρεκόρ. Διαβάστε ποιες εθνικές ομάδες απειλεί να ισοφαρίσει.

Οι Χουάν Μάτα (7′) και Τσάμπι Αλόνσο (23′) υπέγραψαν την 7η νίκη της Εθνικής Ισπανίας σε ισάριθμα ματς για τα προκριματικά του Euro 2012 καθώς και την 13η διαδοχική σε επίσημους αγώνες, γεγονός που κάνει τον τελευταίο της αγώνα κόντρα στη Σκωτία ξεχωριστό.

Και αυτό γιατί σε περίπτωση που η πρωταθλήτρια Ευρώπης και κόσμου υποτάξει στο Αλικάντε και τους “χαϊλάντερς” τότε θα φτάσει τις 14 συνεχόμενες νίκες (τελευταία απώλεια βαθμών ήταν η ήττα από Ελβετία στο Μουντιάλ του 2010) ισοφαρίζοντας το ρεκόρ που μοιράζονται εδώ και καιρό Ολλανδία και Γαλλία.

Όσον αφορά στους “οράνιε” έφτασαν σε αυτό το αξιοζήλευτο σερί χάρη στις συνεχόμενες νίκες που πέτυχαν στα προκριματικά του Μουντιάλ 2010 αλλά και στα έξι πρώτα τους ματς στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής, ενώ η Γαλλία έφτασε στον μαγικό αριθμό “14” μέσα από τα παιχνίδια της στο Κύπελλο Συνομοσπονδιών το 2003 (5), στα προκριματικά του Euro 2004 (8) αλλά και στο Euro 2004 (πρεμιέρα).

Την ίδια ώρα, η “φούρια ρόχα” συνεχίζει να “τρέχει” ένα εκπληκτικό σερί, συμπληρώνοντας πλέον 21 συνεχόμενες νίκες σε προκριματικές φάσεις μεγάλων διοργανώσεων (το προηγούμενο ρεκόρ το είχε η Τσεχία με 15 σερί επιτυχίες).

Συγκεκριμένα, μετά την ισοπαλία με την Ισλανδία το Σεπτέμβριο του 2007, είχε 4 σερί νίκες στα προκριματικά του Euro 2008 (Aραγονές στον πάγκο), 10 στα προκριματικά του Μουντιάλ 2010 και 7 τώρα στον δρόμο προς τα γήπεδα της Ουκρανίας/Πολωνίας με Βιθέντε Ντελ Μπόσκε στην τεχνική ηγεσία της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ