ΗΠΑ

Η Γκόθαμ άλλαξε έδρα για έναν αγώνα ώστε να τιμήσει την Κάρλι Λόιντ

Η Κάρλι Λόιντ των ΗΠΑ πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στην Αυστραλία στον μικρό τελικό του τουρνουά ποδοσφαίρου γυναικών στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2020, Κασίμα | Πέμπτη 5 Αυγούστου 2021
Η Κάρλι Λόιντ των ΗΠΑ πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στην Αυστραλία στον μικρό τελικό του τουρνουά ποδοσφαίρου γυναικών στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2020, Κασίμα | Πέμπτη 5 Αυγούστου 2021 © 2021 KIICHIRO SATO/ASSOCIATED PRESS

Η θρυλική Κάρλι Λόιντ έπαιξε για πρώτη φορά στην 22χρονη διασυλλογική καριέρα της μπροστά στο κοινό της γενέτειράς της, σε ένα από τα τελευταία παιχνίδια της. Για να συμβεί αυτό, άλλαξε έδρα η ομάδα στην οποία ανήκει.

Η Κάρλι Λόιντ βρίσκεται στη δύση της καριέρας της και στο τέλος Οκτωβρίου θα κρεμάσει τα παπούτσια της. Μέχρι τότε είχε μία τελευταία ευκαιρία να αγωνιστεί μπροστά στο κοινό της πατρίδας της, του Τσέστερ στη Φιλαδέλφεια. Το πρόβλημα είναι ότι η Γκόθαμ, η ομάδα της, έχει έδρα στο Νιου Τζέρσεϊ. Κανένα πρόβλημα.

Για μία τέτοια προσωπικότητα του αμερικανικού ποδοσφαίρου, η NWSL ενέκρινε το αίτημα της Γκόθαμ να χρησιμοποιήσει ως έδρα το γήπεδο της Φιλαδέλφεια Γιούνιον, μόλις 60 χιλιόμετρα μακριά από τη γενέτειρα της, για την εντός έδρας αναμέτρηση με την Ουάσιγκτον Σπίριτ.

Μέχρι τώρα η Λόιντ είχε αγωνιστεί πολλές φορές κοντά στη γενέτειρά της, αλλά με τη φανέλα της εθνικής ομάδας και ποτέ σε διασυλλογικό επίπεδο, παρότι έχει αγωνιστεί σε επτά διαφορετικές ομάδες. Η ευκαιρία της δόθηκε την Τετάρτη, μπροστά σε 10.000 φιλάθλους που την αποχαιρέτησαν.

"Θέλω να πω ευχαριστώ σε όλους σας για την υποστήριξη. Ήταν το καλύτερο τελευταίο παιχνίδι που θα δώσω, οπότε σας ευχαριστώ. Το κοινό απόψε ήταν αυτό που χρειαζόμαστε σε κάθε παιχνίδι του NWSL. Γνωρίζω ότι υπήρξε ένα ξεβόλεμα για ορισμένους επειδή ήρθαμε εδώ από το 'Ρεντ Μπουλ Στέιντιουμ', όμως σημαίνει τα πάντα για μένα. Δεν μπορώ να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου".

Η 39χρονη μεσοεπιθετικός δεν κατάφερε να συγκρατήσει τη συγκίνηση και τα δάκρυά της απευθυνόμενη στο κοινό του "Σουμπαρού Παρκ", με την ομιλία της να καταλήγει σε... μπουγέλο από τις συμπαίκτριές της.

Η Λόιντ άρχισε την καριέρα της το 1999 στη Σέντραλ Τζέρσεϊ Σπλας και πέρασε από Νιου Μπράνσβικ Πάουερ, Σάουθ Τζέρσεϊ Μπάνσις, Νιου Τζέρσεϊ Γουάιλντκατς, Σικάγο Ρεντ Σταρς, Σκάι Μπλου, Ατλάντα Μπιτ, Γουέστερν Νιου Γιορκ Φλας, Χιούστον Ντας, Μάντσεστερ Σίτι, για να καταλήξει ξανά στη Σκάι Μπλου το 2018 που μετονομάστηκε σε Γκόθαμ. Το εθνόσημο στο στήθος το φόρεσε πρώτη φορά το 2005 και έκτοτε μετράει 314 συμμετοχές και 134 γκολ, έχοντας ως αποκορύφωμα την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2015 και το 2019.

TAGS ΗΠΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ