FIFA

Η FIFA ξεκινάει έρευνα για τα σοβαρά επεισόδια στο Βραζιλία - Αργεντινή

Η FIFA ξεκινάει έρευνα για τα σοβαρά επεισόδια στο Βραζιλία - Αργεντινή
Τα βίαια επεισόδια μεταξύ της βραζιλιάνικης αστυνομίας και της εθνικής Αργεντινής στο ματς μεταξύ των δύο χωρών στο Μαρακανά @2023 AP IMAGES/SILVIA IZQUIERDO

Δική της ανεξάρτητη έρευνα ξεκινάει η Πειθαρχική Επιτροπή της FIFA για τα βίαια επεισόδια που έλαβαν χώρα στο Μαρακανά στο ματς μεταξύ Βραζιλίας και Αργεντινής. Αυτές είναι οι ποινές που κινδυνεύει η Βραζιλιάνικη Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.

Μπορεί η εθνική Αργεντινής να απέδρασε τα ξημερώματα της Τρίτης (22/11) από το Μαρακανά με 1-0 κόντρα στη Βραζιλία με γκολ του Νίκολας Οταμέντι στο 63ο λεπτό, ωστόσο, το ενδιαφέρον της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής κοινότητας μονοπώλησαν τα εκτεταμένα επεισόδια που έλαβαν χώρα πριν την έναρξη του αγώνα.

Συγκεκριμένα, η στρατιωτική αστυνομία της Βραζιλίας συνεπλάκη με οπαδούς της Αργεντινής, με συνέπεια η έναρξη του αγώνα να καθυστερήσει για 28 λεπτά και τον απολογισμό των βίαιων εχθροπραξίων να είναι δύο τραυματίες και οκτώ συλλήψεις, όλοι από την πλευρά των φιλάθλων της Αργεντινής.

Με την αστυνομία της Βραζιλίας να αλληλοκατηγορείται με την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας, δράσει έχει αναλάβει η Πειθαρχική Επιτροπή της FIFA μέσω ανεξάρτητης έρευνας που διεξάγει, προκειμένου να επιρρίψει τις ευθύνες που αναλογούν στους αρμόδιους για τη διεξαγωγή της μεγάλης αναμέτρησης για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2026.

Δεδομένου του γεγονότος ότι σύμφωνα με το άρθρο 17 του Πειθαρχικού Κώδικα της FIFA, "οι γηπεδούχοι σύλλογοι και ομοσπονδίες είναι υπεύθυνοι για την τάξη και την ασφάλεια μέσα και γύρω από το γήπεδο πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τους αγώνες", η Βραζιλιάνικη Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία κινδυνεύει με βαρύ χρηματικό πρόστιμο, κλείσιμο του Μαρακανά και αφαίρεση βαθμών που έχει συγκεντρώσει -μέχρι τώρα- η Σελεσάο.

TAGS FIFA ΕΘΝΙΚΗ ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ