ΚΟΣΜΟΣ

"Η FIFA πρότεινε ως έδρα για τα προκριματικά της Λατινικής Αμερικής και την Αθήνα"

Ο Νεϊμάρ σε αγώνα Βραζιλία- Παραγουάη το 2018
Ο Νεϊμάρ σε αγώνα Βραζιλία- Παραγουάη το 2018 Ⓒ 2018 MATT DUNHAM/ASSOCIATED PRESS

Σύμφωνα με δημοσίευμα από την Ουρουγουάη η FIFA πρότεινε στην Ομοσπονδία της Λατινικής Αμερικής να γίνουν οι αγώνες των προκριματικών σε ευρωπαϊκές πόλεις, συμπεριλαμβάνοντας και την Αθήνα σε αυτές.

Οι αγώνες για την 5η και την 6η αγωνιστική των προκριματικών της Λατινικής Αμερικής για το Μουντιάλ του 2022 είναι πιθανό να γίνουν σε ευρωπαϊκό έδαφος. Και ενδεχομένως κάποιοι να γίνουν και στην Ελλάδα.

Αυτό υποστηρίζει με δημοσίευμά της η εφημερίδα της Ουρουγουάης "Ovacion", αναφέροντας ότι η FIFA πρότεινε στην Ομοσπονδία της Λατινικής Αμερικής (CONMEBOL) να διεξαχθούν οι αγώνες των προκριματικών σε ευρωπαϊκές πόλεις, προτείνοντας την Αθήνα, το Βουκουρέστι και την Βουδαπέστη. Ο λόγος είναι ότι αν οι διεθνείς των ευρωπαϊκών ομάδων ταξιδέψουν στην Λατινική Αμερική, τότε όταν επιστρέψουν θα πρέπει να μπουν σε υποχρεωτική καραντίνα για 10 ημέρες λόγω του πρωτοκόλλου κορονοϊού, κάτι που δεν επιθυμούν οι σύλλογοι.

Η πρόταση θεωρείται ρηξικέλευθη, ωστόσο το συγκεκριμένο ζήτημα αναμένεται να τεθεί σε συζήτηση μέσω τηλεδιάσκεψης, με τους Προέδρους των 10 Ομοσπονδιών της CONMEBOL να καλούνται να πάρουν μία σημαντική απόφαση.

Για την ιστορία, οι αγώνες που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα για την 5η και την 6η αγωνιστική των προκριματικών της Λατινικής Αμερικής είναι οι εξής:

5Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Κολομβία - Βραζιλία

Αργεντινή - Ουρουγουάη

Βενεζουέλα - Ισημερινός

Χιλή - Παραγουάη

Βολιβία - Περού

6Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Βραζιλία - Αργεντινή

Περού - Βενεζουέλα

Ισημερινός - Χιλή

Ουρουγουάη - Βολιβία

Παραγουάη - Κολομβία

Photo Credits: ⓒ 2018 Matt Dunham/Associated Press

TAGS ΚΟΣΜΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ