FIFA

Η FIFA καταδίκασε τα επεισόδια στο Γουέμπλεϊ και στα Τίρανα

Τα γραφεία της FIFA στη Ζυρίχη
Τα γραφεία της FIFA στη Ζυρίχη © 2015 MICHAEL PROBST/ASSOCIATED PRESS

Η FIFA καταδίκασε τα επεισόδια στο Αγγλία - Ουγγαρία και στο Αλβανία - Πολωνία και θα ήθελε να δηλώσει ότι η θέση της παραμένει σταθερή και αποφασιστική στην απόρριψη κάθε μορφής βίας, καθώς και κάθε μορφής διάκρισης ή κατάχρησης.

Ο αγώνας της Αγγλίας με την Ουγγαρία για τον 9ο προκριματικό όμιλο της ευρωπαϊκής ζώνης του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 στιγματίστηκε από επεισόδια μέσα στο Γουέμπλεϊ μεταξύ φίλων των φιλοξενουμένων και αστυνομικών.

Η αρχική ένταση προκλήθηκε μεταξύ Ούγγρων στο πέταλο όπου κάθονταν και ανθρωπων ασφαλείας του γηπέδου. Οι αστυνομικοί επενέβησαν και άρχισαν να χτυπούν τους φιλάθλους με τα γκλοπ τους.

Τα επεισόδια καταγράφησαν από δημοσιογράφους και φιλάθλους που βρίσκονταν στο γήπεδο, αλλά όχι από το ITV που μετέδιδε τον αγώνα και αποφάσισε να μη δείξει τα πλάνα στη ζωντανή μετάδοση.

Η μητροπολιτική αστυνομία εξήγησε ότι η ένταση στις κερκίδες οφείλεται σε έναν Ούγγρο που επιτέθηκε με ρατσιστικό τρόπο σε άνθρωπο ασφαλείας, με συνέπεια να επέμβει για να τον συλλάβει.

Επεισοδιακά εξελίχθηκε η αναμέτρηση της Αλβανίας με την Πολωνία, η οποία διεκόπη ύστερα από το υπέροχο γκολ που σημείωσε ο Κάρολ Σβιντέρσκι. Ο φορ του ΠΑΟΚ και οι υπόλοιποι Πολωνοί πανηγύρισαν μπροστά στο ένα πέταλο του γηπέδου των Τιράνων και δέχθηκαν βροχή από αντικείμενα. Έφυγαν προς τη σέντρα, με τον διαιτητή, Κλεμάν Τουρπέν, να καλεί και τους 22 παίκτες να αποχωρήσουν από τον αγωνιστικό χώρο για τα αποδυτήρια.

Ο αγώνας διεκόπη, μέχρι να ηρεμήσουν τα πνεύματα και να καθαριστεί το χορτάρι, ενώ επανάρχισε κανονικά ύστερα από περίπου 12 λεπτά.

"Η FIFA καταδικάζει έντονα τα επεισόδια στο Αγγλία - Ουγγαρία και στο Αλβανία - Πολωνία και θα ήθελε να δηλώσει ότι η θέση της παραμένει σταθερή και αποφασιστική στην απόρριψη κάθε μορφής βίας καθώς και κάθε μορφής διάκρισης ή κατάχρησης. Η FIFA έχει μια πολύ σαφή στάση μηδενικής ανοχής απέναντι σε μια τέτοια αποτρόπαια συμπεριφορά στο ποδόσφαιρο", ανέφερε χαρακτηριστικά η Παγκόσμια Ομοσπονδία.

TAGS FIFA ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΑΓΓΛΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΟΥΓΓΑΡΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΛΩΝΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ