ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η Equipe επέλεξε μόνο τον Μέσι απ' την Αργεντινή κι άφησε εκτός τον Χάλαντ στην ενδεκάδα του 2022

Ο Κίλιαν Εμπαπέ με τον Λιονέλ Μέσι
Ο Κίλιαν Εμπαπέ με τον Λιονέλ Μέσι @ 2022 MANU FERNANDEZ / AP IMAGES

Η Equipe ψήφισε την καλύτερη ενδεκάδα για το έτος 2022 και σε αυτήν δεν υπάρχουν Έρλινγκ Χάλαντ, Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι, Νεϊμάρ, Κριστιάνο Ρονάλντο, ενώ βρίσκεται μόνο ένας Αργεντινός, ο Λιονέλ Μέσι.

Το τέλος του έτους συνδυάζεται πάντα με απολογισμούς και ανασκοπήσεις. Σε αυτό το πλαίσιο η Equipe ετοίμασε την καλύτερη ενδεκάδα για το έτος 2022, βασισμένη σε ψηφοφορία των συντακτών της, η οποία περιλαμβάνει αρκετές διχαστικές επιλογές.

Η κορυφαία ομάδα του έτους περιλαμβάνει μόνο έναν πρωταθλητή κόσμου με την Αργεντινή, τον Λιονέλ Μέσι, ο οποίος ήταν ο MVP του Μουντιάλ 2022, ενώ φέτος έκανε εξαιρετικό πρώτο μισό στη σεζόν.

Στην αξιολόγηση φαίνεται πως έπαιξε μεγαλύτερο ρόλο η διασυλλογική πορεία των παικτών που επιλέχθηκαν και γι' αυτό υπάρχουν τρεις ποδοσφαιριστές που ανήκουν ακόμη στην πρωταθλήτρια Ισπανίας και Ευρώπης, Ρεάλ.

Ο Καρίμ Μπενζεμά, ο Λούκα Μόντριτς και ο Τιμπό Κουρτουά βρίσκονται στην ενδεκάδα για διαφορετικούς λόγους. Ο μεν κάτοχος της Χρυσής Μπάλας δεν αγωνίστηκε στο Μουντιάλ, ο δε Βέλγος τερματοφύλακας δεν είχε αξιόλογη παρουσία, όμως τόσο οι δυο τους ήταν εξαιρετικοί με τους "μερένγκες". Ο Κροάτης μαέστρος από την πλευρά του έκανε καταπληκτικές εμφανίσεις όποια φανέλα κι αν φόρεσε μέσα στο 2022.

Ένας παίκτης που έκανε κακό Παγκόσμιο Κύπελλο όμως βρίσκεται στην ενδεκάδα είναι ο Κέβιν ντε Μπρόινε, λόγω των επιτευγμάτων του με τη Μάντσεστερ Σίτι. Μαζί κι ένας συμπαίκτης στους πρωταθλητές Αγγλίας, ο Κάιλ Γουόκερ, που ήταν καλός και στο Μουντιάλ.

Ένας ποδοσφαιριστής που δεν θα μπορούσε να λείπει από την ενδεκάδα όχι μόνο λόγω εντοπιότητας είναι ο Κιλιάν Εμπαπέ, ο οποίος πλαισιώνει τον Μπενζεμά στην επίθεση.

Η τελευταία θέση στο χώρο του κέντρου καταλαμβάνεται από ακόμα έναν πρωταθλητή Ισπανίας και Ευρώπης με τη Ρεάλ, Καζεμίρο, ο οποίος όμως στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από το καλοκαίρι δεν έχει βρει τα πατήματά του, ενώ ούτε στο Μουντιάλ φάνηκε ιδιαίτερα.

Η πρωταθλήτρια Ιταλίας Μίλαν έχει στις τάξεις της τον καλύτερο αριστερό μπακ του κόσμου όπως αποτυπώνεται από την ψηφοφορία, ο οποίος τυγχάνει και Γάλλος, ο Τεό Ερναντέζ. Όσο για το κέντρο της άμυνας, ο Γιόσκο Γκβάρντιολ μοιάζει επίσης επιλογή που δεν γίνεται να λείπει, τόσο λόγω Μουντιάλ όσο και λόγω Λειψίας, όπως και ο Βίρτζιλ φαν Ντάικ που ξαναβρήκε τον παλιό εαυτό του στη Λίβερπουλ.

Η Equipe επέλεξε μόνο τον Μέσι απ' την Αργεντινή κι άφησε εκτός τον Χάλαντ στην ενδεκάδα του 2022

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε αντίστοιχη ψηφοφορία συμμετείχαν και οι διαδικτυακοί αναγνώστες της γαλλικής εφημερίδας, οι οποίοι διαφοροποιήθηκαν σε ορισμένες επιλογές. Η πιο μεγάλη αλλαγή στην ενδεκάδα αφορά μια θέση της επίθεσης, αφού προτιμήθηκε ο Έρλινγκ Χάλαντ αντί του κορυφαίου Γάλλου για το 2022 βάσει Χρυσής Μπάλας, του Μπενζεμά.

Μία διαφοροποίηση υπάρχει και στο χώρο του κέντρου, όπου προτιμήθηκε ο Τζουντ Μπέλιγχαμ αντί του Καζεμίρο, ενώ στα στόπερ, ο Νταγιότ Ουπαμεκανό πήρε τη θέση του Φαν Ντάικ. Τέλος, κορυφαίο δεξί μπακ για τους αναγνώστες ήταν ο Ασράφ Χακιμί και όχι ο Γουόκερ.

Η Equipe επέλεξε μόνο τον Μέσι απ' την Αργεντινή κι άφησε εκτός τον Χάλαντ στην ενδεκάδα του 2022


Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, εκτός και από τις δύο ενδεκάδες έμειναν ορισμένοι μεγάλοι αστέρες όπως ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι, ο Νεϊμάρ και ο Βινίσιους, οι οποίοι δεν συγκέντρωσαν τις ψήφους που χρειάζονταν είτε από τους δημοσιογράφους είτε από τους αναγνώστες της Equipe.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΛΙΟΝΕΛ ΜΕΣΙ ΚΙΛΙΑΝ ΕΜΠΑΠΕ ΕΡΛΙΝΓΚ ΧΑΛΑΝΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ