ΕΛΛΑΔΑ

Η επιστολή των FIFA και UEFA προς τον Αυγενάκη για το νέο αθλητικό νόμο

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης
Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης EUROKINISSI

Η FIFA και η UEFA έστειλαν επιστολή στον υπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, ζητώντας του τη συνέχιση των συζητήσεων για τον ελληνικό Αθλητικό Νόμο, προκειμένου να εξασφαλιστεί η συμβατότητά του με το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ.

Με επιστολή τους στον υπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, η FIFA και η UEFA ζητούν από τον υφυπουργό αθλητισμού τη συνέχιση των συζητήσεων "για τον ελληνικό Αθλητικό Νόμο, προκειμένου να εξασφαλιστεί η συμβατότητά του με το αυτοδιοίκητο της Ε.Π.Ο."

Αναλυτικά η επιστολή της FIFA:

Aξιότιμε κύριε Αυγενάκη

Παρακολουθήσαμε με μεγάλη ικανοποίηση την ομόφωνη υιοθέτηση του αναθεωρημένου Καταστατικού της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (ΕΠΟ) από τη Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ την Παρασκευή 27 Αυγούστου 2021.

Επικυρώνοντας τις καταστατικές μεταρρυθμίσεις, τα Μέλη της ΕΠΟ έθεσαν ένα ορόσημο στην υλοποίηση της Ολιστικής Μελέτης, η οποία απορρέει απευθείας από τη Δήλωση Προθέσεων που είχε υπογραφεί μεταξύ του Πρωθυπουργού της Ελληνικής Δημοκρατίας και των FIFA και UEFA, αντίστοιχα. Είμαστε πεπεισμένοι ότι το νέο Καταστατικό έθεσε τα θεμέλια για μια πιο σύγχρονη και εύρωστη ΕΠΟ και ότι θα παρέχει στο ελληνικό ποδόσφαιρο τα απαιτούμενα εκείνα μέσα προκειμένου να καταστεί πιο βιώσιμο και πιο επιτυχημένο.

Στο πλαίσιο αυτό, πιστεύουμε ότι έφτασε πλέον η ώρα να συνεχίσουμε τη συζήτηση για τον Ελληνικό Αθλητικό Νόμο προκειμένου να διασφαλιστεί η συμβατότητά του με το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ. Όπως θα ενθυμείστε, κατά τη διάρκεια της συνάντησής μας στις 14 Ιουλίου 2021, συμφωνήσαμε να αποστείλουμε μια τεχνική αντιπροσωπεία των FIFA/UEFA στην Αθήνα προκειμένου να συζητηθούν και αναζητηθούν λύσεις από κοινού με τους εκπροσώπους του γραφείου σας, με στόχο την εναρμόνιση συγκεκριμένων πτυχών του Ελληνικού Αθλητικού Νόμου με την υποχρέωση της ΕΠΟ να χειρίζεται τις υποθέσεις της ανεξάρτητα και χωρίς αθέμιτη επιρροή, σε συμμόρφωση με το Καταστατικό της καθώς και τα Καταστατικά των FIFA και UEFA.

Ως εκ τούτου, θα εκτιμούσαμε ιδιαιτέρως το να μας προτείνετε κατάλληλες ημερομηνίες κατά τις οποίες οι αντιπροσωπείες μας θα μπορούν να επισκεφθούν την Αθήνα και να συσκεφθούν με τους εκπροσώπους του γραφείου σας, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Σας ευχαριστούμε για τη συνεργασίας σας.

Με εκτίμηση

TAGS ΕΛΛΑΔΑ FIFA UEFA ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ