ΑΤΛΕΤΙΚΟ

Η έκρηξη του Σιμεόνε και το κλάμα για την κατάκτηση της La Liga

Οι παίκτες της Ατλέτικο πανηγυρίζουν με τον προπονητή τους, Ντιέγκο Σιμεόνε, την κατάκτηση του πρωταθλήματος της La Liga 2020-2021 ύστερα από τη νίκη τους επί της Βαγιαδολίδ στο "Χοσέ Θορίγια", Βαγιαδολίδ | Σάββατο 22 Μαΐου 2021
Οι παίκτες της Ατλέτικο πανηγυρίζουν με τον προπονητή τους, Ντιέγκο Σιμεόνε, την κατάκτηση του πρωταθλήματος της La Liga 2020-2021 ύστερα από τη νίκη τους επί της Βαγιαδολίδ στο "Χοσέ Θορίγια", Βαγιαδολίδ | Σάββατο 22 Μαΐου 2021 © 2021 MANU FERNANDEZ/ASSOCIATED PRESS

Ο Ντιέγκο Σιμεόνε στέφθηκε πρωταθλητής Ισπανίας για 2η φορά στην καριέρα του και το έζησε με πολύ έντονο τρόπο.

Το ρολόι έδειχνε το 3ο λεπτό των καθυστερήσεων και η Βαγιαδολίδ ετοιμαζόταν για μία τελευταία επίθεση κόντρα στην Ατλέτικο, με το σκορ στο 2-1 για τους "ροχιμπλάνκος". Ο Κίεραν Τρίπιερ έπεσε δυνατά πάνω στον αντίπαλό του και του έκλεψε την μπάλα, μπροστά από την περιοχή του προπονητή του στον πάγκο. Ο Ντιέγκο Σιμεόνε δεν κρατήθηκε. Εξερράγη και ούρλιαξε προς τον παίκτη του. Ούρλιαξε έμπλεος χαράς.

Ήταν η προτελευταία φάση του αγώνα και με την τελευταία, η Ατλέτικο στέφθηκε πρωταθλήτρια Ισπανίας. Το 2-1 έπειτα από ανατροπή στο "Χοσέ Θορίγια" έδωσε στους "ροχιμπλάνκος" το 2ο πρωτάθλημα στην εποχή Σιμεόνε, ο οποίος δεν μπορούσε να το πιστέψει και έβαλε τα κλάματα από τη χαρά του.

Όταν πέρασαν λίγα λεπτά, κατάφερε να μιλήσει στο flash interview: "Είμαι χαρούμενος για πολλούς ανθρώπους. Ήταν μία τόσο δύσκολη χρονιά, κόσμος πέθανε, φίλαθλοι του συλλόγου πέθαναν, φίλαθλοι άλλων ομάδων πέθαναν. Αυτόν το χρόνο είναι διαφορετικά. Είναι πάντα διαφορετικά για την Ατλέτικο να κατακτά ένα πρωτάθλημα φέτος από όλες τις σεζόν. Είναι ξεχωριστό. Αυτή είναι η χρονιά που έπρεπε να το κάνουμε".

"Θέλουμε να κάνουμε χαρούμενο τον κόσμο, τον κόσμο που υπέφερε τόσο πολύ. Έχουμε 32 παίκτες εδώ και τρέφω μεγάλο σεβασμό για όλους τους, ειδικά για όσους έπαιξαν λιγότερο. Το πρώτο πράγμα που μου έρχεται αμέσως είναι ένα χαμόγελο. Αυτό μου έρχεται. Θυμάμαι όταν φεύγαμε από το 'Βιθέντε Καλδερόν' και ο κόσμος με ρωτούσε αν θα μείνω και έλεγα "ναι, ο σύλλογος έχει μέλλον" και ναι ήμουν σωστός. Ο σύλλογος έχει σπουδαίο μέλλον. Ο σύλλογος ακόμα μεγαλώνει. Έχουμε κάνει τεράστια δουλειά. Υπάρχει σταθερότητα εδώ και μία ευκαιρία να συνεχίσουμε να αναπτυσσόμαστε. Γνώριζα ότι ο σύλλογος θα συνέχιζε να αναπτύσσεται".

Photo Credits: © 2021 Manu Fernandez/Associated Press

TAGS ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΙΣΠΑΝΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ LA LIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ