FIFA

Η δίκη Μπλάτερ διεκόπη λόγω προβλήματος υγείας του πρώην προέδρου της FIFA

Ο πρώην πρόεδρος της FIFA, Ζεπ Μπλάτερ | Μόσχα Τρίτη 19 Ιουνίου 2018
Ο πρώην πρόεδρος της FIFA, Ζεπ Μπλάτερ | Μόσχα Τρίτη 19 Ιουνίου 2018 © 2018 DMITRY SEREBRYAKOV/ASSOCIATED PRESS

Η δίκη του Ζεπ Μπλάτερ και του Μισέλ Πλατινί διεκόπη την Τετάρτη, επειδή ο Ελβετός πρώην πρόεδρος της FIFA αισθάνθηκε αδιαθεσία.

Η πρώτη μέρα της δίκης του Ζεπ Μπλάτερ και του Μισέλ Πλατινί διήρκεσε ελάχιστα, αφού ο πρώην πρόεδρος της FIFA αισθάνθηκε πόνο στο στήθος, με συνέπεια η διαδικασία να διακοπεί για την Πέμπτη.

Οι δύο πρώην επικεφαλής του ευρωπαϊκού και παγκοσμίου ποδοσφαίρου είναι κατηγορούμενη σε υπόθεση διαφθοράς και παράνομης πληρωμής 2.000.000 ελβετικών φράγκων το 2011, με τη δίκη τους να αρχιζει στην Μπελιντσόνα την Τετάρτη και να αναμένεται να διαρκέσει 11 ημέρες.

Εξ αρχής ήταν πρόγραμματισμενο η διαδικασία να ολοκληρώνεται νωρίς το μεσημέρι, λόγω της βεβαρημένης υγείας του 86χρονου Μπλάτερ, ο οποίος πριν από 1,5 χρόνο βρεθηκε σε κώμα ύστερα από επέμβαση στην καρδιά.

Ο επί 17 χρόνια πρόεδρος της FIFA κατηγορείται ότι έδωσε με πλαστά τιμολόγια το ποσό αυτό στον μετέπειτα πρόεδρο της UEFA, ο οποίος το προηγούμενο χρονικό διάστημα εργαζόταν ως συμβουλός του.

Ο Μπλάτερ βρισκόταν στη δικαστική αίθουσα, ωστόσο έπειτα από μία σειρά ενστάσεων από την υπερασπιστική γραμμή του οι οποίες απορρίφθηκε και περίπου μία ώρα πριν κληθεί να εξεταστεί από το δικαστήριο, ζήτησε να σταματήσει η διαδικασία. "Δεν είμαι καλά. Έχω αυτά τα προβλήματα που έρχονται και φεύγουν. Δεν μπορώ να αναπνεύσω καλά. Δεν είμαι σε θέση να απαντήσω σε ερωτήσεις αυτήν τη στιγμή", είπε χαμηλόφωνα.

Νωρίτερα είχε αποχωρήσει ήδη για ένα διάλειμμα, περπατώντας αργά και με στήριγμα την κόρη του, Κορίν Μπλάτερ Αντενμάτεν. "Ελπίζω αύριο να αισθάνομαι καλύτερα", πρόσθεσε.

Η δίκη θα συνεχιστεί την Πέμπτη, όταν ήταν προγραμματισμένη και η κατάθεση του Πλατινί.

TAGS FIFA ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ