EURO 2020

Η Χιμπέρνιαν απάντησε στους υβριστές του Σακά με μία ξεχωριστή φανέλα

Ο Μπουκαγιό Σακά με τη φανέλα της Αγγλίας στον τελικό του Euro 2020 κόντρα στην Ιταλία
Ο Μπουκαγιό Σακά με τη φανέλα της Αγγλίας στον τελικό του Euro 2020 κόντρα στην Ιταλία @ 2021 FACUNDO ARRIZABALAGA/POOL VIA AP IMAGES

Μετά τη ρατιστική επίθεση που δέχτηκε ελέω της αστοχίας του στη διαδικασία των πέναλτι στον τελικό του Euro 2020 κόντρα στην Αγγλία, ο Μπουκαγιό Σακά είδε την Χιμπέρνιαν να του δείχνει τη στήριξή της με έναν πολύ όμορφο τρόπο.

Η Άρσεναλ γνώρισε το βράδυ της Τρίτης (13/7) ήττα με 2-1 από την Χιμπέρνιαν σε καλοκαιρινό φιλικό προετοιμασίας μεταξύ των δύο ομάδων (πρώτο για την ομάδα του Μικέλ Αρτέτα), ωστόσο την παράσταση σε αυτό το ματς δεν έκλεψαν οι παρόντες αλλά ένας απόντας.

Αυτός ήταν ο Μπουκαγιό Σακά που δεν μπορούσε φυσικά να πάρει μέρος αφού μόλις την Κυριακή ολοκλήρωσε τις αγωνιστικές υποχρεώσεις του με την εθνική Αγγλίας και θα χρειαστεί κάποιες ημέρες ξεκούρασης μέχρι να ενταχθεί στο υπόλοιπο γκρουπ των κανονιέρηδων.

Ως γνωστόν, οι τελευταίες 48 ώρες μόνο ευχάριστες δεν είναι για τον παίκτη των κανονιέρηδων, αφού αστόχησε στο τελευταίο πέναλτι της Αγγλίας στο χαμένο τελικό του Euro 2020 κόντρα στην Ιταλία (είχαν προηγηθεί οι Ράσφορντ και Σάντσο) και βρέθηκε στο στόχαστρο μίας τρομερής δίνης , δεχόμενος αμέτρητα ρατσιστικά μηνύματα μέσα από τα social media.

Απέναντι σε αυτό το ρατσιστικό παραλήρημα, το υγιές κομμάτι του ποδοσφαίρου έσπευσε να καταδικάσει και να λειτουργήσει ως ασπίδα για τους τρεις αυτούς παίκτες, με τον Σακά να λαμβάνει μάλιστα ένα πολύ όμορφο "μήνυμα" πριν από το πρώτο φιλικό της Άρσεναλ ενόψει της νέας σεζόν.

Αυτό προήλθε από την αντίπαλό της, Χιμπέρνιαν, με τη διοίκηση του σκωτσέζικου συλλόγου να έχει αφήσει στα αποδυτήρια της Άρσεναλ μία πράσινη φανέλα της με το Νο 7 και το όνομα του Σακά στην πλάτη, με την Άρσεναλ να δημοσιεύει την επίμαχη photo με το εξής σχόλιο: "Solidarity" (Αλληλεγγύη).

Δευτερόλεπτα αργότερα ήρθε η άμεση απάντηση των "Χιμπς", που έγραψαν στο επίσημο λογαριασμό τους στο Twiitter: "Στεκόμαστε δίπλα σου Μπουκαγιό Σακά".

TAGS EURO 2020 ΑΡΣΕΝΑΛ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ