ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η χαοτική οικονομική διαφορά ανάμεσα σε Champions League και Copa Libertadores

Η Τσέλσι πανηγυρίζει την κατάκτηση του Champions League για τη σεζόν 2020-21 | 29 Μαίου 2021
Η Τσέλσι πανηγυρίζει την κατάκτηση του Champions League για τη σεζόν 2020-21 | 29 Μαίου 2021 © 2021 PIERRE PHILIPPE MARCOU/AP IMAGES

Τα έσοδα των ομάδων που συμμετέχουν στο Copa Libertadores αυξήθηκαν όμως η διαφορά με τα αντίστοιχα ποσά που μοιράζονται εκείνες του Champions League φτάνει περίπου στα 2 δισεκατομμύρια ευρώ.

Τη χαοτική διαφορά ανάμεσα στα έσοδα των ομάδων που αγωνίζονται στο Champions League και εκείνων που παίζουν στο Copa Libertadores η "Il Sole 24 Ore".

Αφορμή για αυτό το αφιέρωμα στάθηκε η ανακοίνωση της CONMEBOL για την αύξηση του ποσού που θα δώσει στις ομάδες κατά περίπου 15 εκατομμύρια ευρώ. Έτσι, οι ομάδες που θα αγωνιστούν την επόμενη σεζόν στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Νοτίου Αμερικής θα μοιραστούν περίπου 215,8 εκατομμύρια ευρώ.

Ακόμα και με αυτή την αύξηση η διαφορά που χωρίζει το Copa Libertadores με το Champions League είναι χαοτική. Για την ακρίβεια περίπου δύο δισεκατομμύρια αφου οι ομάδες που παίζουν στη διοργάνωση της UEFA θα μοιραστούν σχεδόν 2,1 δισ. ευρώ.

Αρκεί να αναφέρουμε πως η ομάδα που θα κατακτήσει το Copa Libertadores θα πάρει 14 εκατ. ευρώ, ενώ το αντίστοιχο ποσό για τους ευρωπαϊκούς συλλόγους είναι 85,14 εκατομμύρια ευρώ.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ COPA LIBERTADORES CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ