ΠΑΟΚ

Η αξιοποίηση του Άντριγια Ζίβκοβιτς από τον Λουτσέσκου

Ο Άντριγια Ζίβκοβιτς με την φανέλα του ΠΑΟΚ
Ο Άντριγια Ζίβκοβιτς με την φανέλα του ΠΑΟΚ EUROKINISSI

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ σκέφτεται να αλλάξει το ρόλο του Σέρβου επιθετικού στο γήπεδο, να τον φέρει στον άξονα δίνοντας ελευθερία κινήσεων και να του δώσει τα καθήκοντα που είχε στην πρώτη θητεία του Ρουμάνου στην Τούμπα ο Δημήτρης Πέλκας.

Ο Άντριγια Ζίβκοβιτς ξεκουράζεται μετά την πολύ καλή σεζόν που έκανε με τον ΠΑΟΚ, με 14 γκολ και 8 ασίστ σε 42 παιχνίδια.

Ο Σέρβος επιθετικός βρίσκεται εδώ και καιρό σε συζητήσεις με τον ΠΑΟΚ για την επέκταση του συμβολαίου του που λήγει το καλοκαίρι του 2022 και οριστικές εξελίξεις αναμένεται να υπάρξουν ότι επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη. Το βασικό θέμα στις συζητήσεις που γίνονται είναι οι αποδοχές του και η διάρκεια του νέου του συμβολαίου με τον ΠΑΟΚ να αναγνωρίζει την μεγάλη του συνερισφορά και να θέλει από την μια να τον επιβραβεύσει για αυτήν και από την άλλη να τον "δέσει" με ισχυρότερους όρους.

Το θέμα του Ζίβκοβιτς θα είναι κομβικό καθώς από τις αποδοχές που θα του προταθούν να φανεί και πιο θα είναι το "ταβάνι" στα συμβόλαια που θα δίνει ο ΠΑΟΚ στους παίκτες του την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Μετά από ένα διάστημα δυο χρόνων που, λόγω Financial Fair Play, έγινε μεγάλη προσπάθεια να "πέσουν" τα συμβόλαια των παικτών – μόνο Βαρέλα και Μπίσεσβαρ απέφυγαν μέχρι τώρα τη συγκεκριμένη διαδικασία- ο Δικέφαλος είναι έτοιμος να αυξήσει την μισθολογική οροφή προκειμένου να προσελκύσει ποιοτικούς ποδοσφαιριστές. Μοιάζει πάντως δεδομένο ότι ο Ζίβκοβιτς θα ανήκει στην ανώτερη μισθολογική κλίμακα που θα δημιουργηθεί την επόμενη σεζόν.

Αγωνιστικά η περίπτωση του Ζίβκοβιτς έχει επίσης μεγάλο ενδιαφέρον. Ο Σέρβος ανήκει σε αυτήν την κατηγορία ποδοσφαιριστών με τους οποίους αρέσκεται να συνεργάζεται ο Ραζβάν Λουτσέσκου. Παίκτες που έχουν την ικανότητα να αγωνίζονται σε περισσότερες από μια θέσεις με την ίδια επιτυχία και δίνουν στον προπονητή του τη δυνατότητα να τους χρησιμοποιεί ανάλογα με τις ανάγκες που έχει η ομάδα του.

Πιθανότατα ο Ρουμάνος τεχνικός θα δώσει στον Άντριγια Ζίβκοβιτς έναν πιο ελεύθερο ρόλο, στον άξονα και ανάμεσα στις γραμμές του αντιπάλου. Ένα ρόλο που στην πρώτη θητεία του Λουτσέσκου στην Τούμπα είχε δώσει στον Πέλκα ο οποίος σε φάση άμυνας ήταν από τους πρώτους που ασκούσαν πίεση στους αντίπαλους ποδοσφαιριστές και σε φάση κατοχής της μπάλας κινούταν ανάμεσα στις γραμμές βγαίνοντας αρκετές φορές και στα άκρα της επίθεσης.

TAGS ΠΑΟΚ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ