ΑΕΚ

Η απαξίωση του Τάνκοβιτς και ο εκνευρισμός του

Ο Μουαμέρ Τάνκοβιτς
Ο Μουαμέρ Τάνκοβιτς EUROKINISSI

Ο Σουηδός μεσοεπιθετικός Μουαμέρ Τάνκοβιτς, έγινε ακόμα μία φορά το θύμα της περίεργης αντιμετώπισης που έχει απέναντί του ο Μανόλο Χιμένεθ. Δικαίως ξενέρωσε καθώς πρόκειται για τον παίκτη με τον καλύτερο συνδυασμό της ομάδας σε γκολ και ασίστ.

Ενοχλημένος και ξενερωμένος όσο δεν πάει ήταν ο Σουηδός αριστερός εξτρέμ της ΑΕΚ, Μουαμέρ Τάνκοβιτς, με όσα βίωσε ξανά σε παιχνίδι της ομάδας. Αυτή τη φορά, ενώ έκανε ζέσταμα για πολλή ώρα, είδε τον Μανόλο Χιμένεθ να τον προσπερνά σαν να μην υπάρχει στο 81ο λεπτό της αναμέτρησης με τον ΠΑΟΚ, αποφασίζοντας διπλή αλλαγή για να χρησιμοποιήσει τον Νταντσένκο και τον Κοσίδη, στο ντεμπούτο του δεύτερου με τη φανέλα της ομάδας στη μεγάλη κατηγορία.

Ο Τάνκοβιτς, εμφανώς επηρεασμένος από το γεγονός ότι ο Ισπανός τεχνικός λειτούργησε σαν να μην υπήρχε σε ένα χρονικό σημείο που η ΑΕΚ ενέτεινε την προσπάθειά της για να βρει το γκολ μιας δεύτερης ισοφάρισης, έβγαλε νευριασμένος το φανελάκι της προθέρμανσης και το παράτησε δίπλα του, στη θέση του στην εξέδρα. Στο πρόσωπό του ήταν ξεκάθαρες η απορία αλλά και η αγανάκτηση που δεν επελέγη ούτε ως αλλαγή, με αρκετό χρόνο να υπάρχει μπροστά, καθώς μαζί με τις καθυστερήσεις, προέκυπταν ακόμα 13-14 λεπτά δράσης. Κι όμως, ο Χιμένεθ έπραξε σαν να μην τον βλέπει...

ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΔΙΚΗ Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΤΑΝΚΟΒΙΤΣ

Αυτό που συμβαίνει με τον Τάνκοβιτς είναι τουλάχιστον άδικο και σε ένα βαθμό ανεξήγητο, καθώς δεν παρουσιάζει έλλειψη δυνάμεων την ώρα που αγωνίζεται, ούτε οι μετρήσεις του έχουν δείξει ότι δεν μπορεί να βγάλει ολόκληρο 90λεπτο. Σε κάποιες περιπτώσεις φαίνεται ότι η αντικατάστασή του είναι η εύκολη λύση, αφενός επειδή ο προπονητής δεν θέλει να βγάλει από το ματς τον πάντοτε απρόβλεπτο και πολύ επιδραστικό στο παιχνίδι της ομάδας Λιβάι Γκαρσία κι αφετέρου γιατί έχει γίνει πλέον μία περίεργη συνήθεια το να φεύγει από τα παιχνίδια εκείνος, είτε αγωνίζεται, καλά είτε όχι.

Εδώ όμως περάσαμε σε άλλο επίπεδο, να μην χρησιμοποιείται καν ένας παίκτης με το επίπεδό του, σε στιγμή που η ομάδα ψάχνει εναγωνίως το γκολ. Ποδοσφαιριστής με γκολ και ασίστ στο ενεργητικό του που υπολείπονται μόνο κατά μίας τελικής πάσας από το 3+10 του Πέτρου Μάνταλου, σε λιγότερα ματς και με συντριπτικά μικρότερο χρόνο συμμετοχής (+1.200 λιγότερα λεπτά από τον αρχηγό της ομάδας)! Η στατιστική απεικόνιση των πεπραγμένων του πάντως, καταδεικνύει ότι είναι ο παίκτης με τον πιο ποιοτικό συνδυασμό γκολ και ασίστ από όλους τους άλλους που ευδοκιμούν κιτρινόμαυρο ρόστερ.

Σε 28 παιχνίδια έχει σκοράρει 6 φορές και ακόμα τόσες έχει δώσει την καθοριστική πάσα για να πετύχουν γκολ οι συμπαίκτες του. Μάλιστα το όνομα του συζητιέται ξανά εκτενώς στην πατρίδα του, καθώς η πορεία του στην προβληματική φέτος ΑΕΚ είναι πολύ αξιόλογη και συνιστά την απόδειξη ότι έχει την ποιότητα να πετύχει καλά πράγματα και μακριά από το σουηδικό πρωτάθλημα. Ας μην ξεχνάμε ότι για τον Τάνκοβιτς είχε κάποτε μιλήσει με πολύ κολακευτικό τρόπο ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς, ασκώντας μάλιστα δριμεία κριτική στον ομοσπονδιακό τεχνικό της Σουηδίας για το γεγονός ότι δεν τον είχε καλέσει σε κάποια παλαιότερα επίσημα παιχνίδια της εθνικής ομάδας της χώρας.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ