ΜΠΕΤΙΣ

Η αναγέννηση του Ίσκο μέσω της Μπέτις κι η ανοιχτή πόρτα της εθνικής Ισπανίας

Ο Ίσκο της Μπέτις πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στη Σπάρτα για τη φάση των ομίλων του Europa League 2023-2024 στο "Μπενίτο Βιγιαμαρίν", Σεβίλλη | Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2023
Ο Ίσκο της Μπέτις πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στη Σπάρτα για τη φάση των ομίλων του Europa League 2023-2024 στο "Μπενίτο Βιγιαμαρίν", Σεβίλλη | Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2023 © 2023/JOSE BRETON/AP IMAGES

Λοιδορήθηκε από πολλούς, τον αποκάλεσαν παλαίμαχο και ότι είναι ανίκανος να επιστρέψει στο υψηλό επίπεδο, με την κίνησή του να αφήσει τη Ρεάλ έπειτα από 9 χρόνια για να μετακομίσει στη Σεβίλλη να χαρακτηρίζεται ως "φυγόπονη". Ο λόγος για τον Ίσκο, τον παίκτη που παρουσιάζεται αναγεννημένος τη φετινή χρονιά με τη φανέλα της Μπέτις κι επιδιώκει να κερδίσει ξανά θέση στην εθνική Ισπανίας.

Οι Ισπανοί το ονομάζουν Remontada, η αναπάντεχη κι εκπληκτική επιστροφή πριν από διαφαινόμενη ήττα. Ένας όρος που χρησιμοποιήθηκε μεταξύ άλλων στην ανατροπή της Μπαρτσελόνα κόντρα στην Παρί Σεν Ζερμέν, καθώς το 4-0 του Παρισιού τον Μάρτιο του 2017 για τους 16 του Champions League μετατράπηκε σε 6-1 στο "Καμπ Νόου" λίγες μέρες αργότερα, δίνοντας την πρόκριση στην ομάδα της La Liga, όταν ίσχυε ακόμα ο κανόνας του εκτός έδρας γκολ.

Αυτόν τον όρο δίνουν οι Ισπανοί και στην επιστροφή στο υψηλότερο επίπεδο που επιχειρεί να κάνει ο Ίσκο, αφού ο 31χρονος ποδοσφαιριστής έλυσε το συμβόλαιό του με τη Σεβίλλη τον Δεκέμβριο του 2022, πριν η συμφωνία μεταξύ του πρώην παίκτη της Ρεάλ και της Ουνιόν Βερολίνου τον Ιανουάριο του 2023 καταρρεύσει την τελευταία στιγμή, αφήνοντας τον επιτελικό μέσο χωρίς ομάδα μέχρι το μεταγραφικό παζάρι του καλοκαιριού.

Τότε ήταν που η Μπέτις εκμεταλλεύτηκε αυτήν την ιδιότυπη συνθήκη, με τον Ίσκο να υπογράφει στον άσπονδο εχθρό της πρώην ομάδας του. Ο Ισπανός διεθνής άρπαξε την ευκαιρία που έψαχνε και εμφανίστηκε αναγεννημένος στο χορτάρι. Ήδη μετράει τρία γκολ και δύο ασίστ σε 14 συμμετοχές με τη φανέλα των "βερδιμπλάνκος".

Η απόδοσή του στο κυριακάτικο (29/10) ματς κόντρα στην Οσασούνα, στο οποίο έκρινε την αναμέτρηση με γκολ στο 94ο λεπτό (δίνοντας και την ασίστ στο πρώτο γκολ της Μπέτις) του χάρισαν το βραβείο MVP για 7η φορά φέτος σε αγώνα της ομάδας του στη La Liga. Ο μόνος που έχει περισσότερα είναι ο Τζουντ Μπέλιγχαμ με οκτώ.

Αυτό όμως που τον κάνει μοναδικό είναι οι δημιουργικές ικανότητες και συνάμα η αμυντική συνεισφορά, ιδίως στο κομμάτι των μονομαχιών, με τον Ίσκο να αποτελεί μέλος ενός κλειστού κλαμπ, αφού -για την ώρα- είναι ένας από τους τέσσερις μέσους στα top-5 πρωταθλήματα της Ευρώπης που έχουν 10+ σουτ στον στόχο, 10+ τάκλιν, 10+ επιτυχημένες ντρίμπλες και έχουν δημιουργήσει 10+ ευκαιρίες για τους συμπαίκτες τους (Μπέλιγχαμ, Τζέιμς Μάντισον και Αμπντουλαγέ Ντουκουρέ οι άλλοι τρεις).

Ο Ίσκο δεν έχει αγωνιστεί στην εθνική Ισπανίας από τον Ιούνιο του 2019, ξεκινώντας σε δύο προκριματικά του Euro 2020 εναντίον των Νήσων Φερόε και της Σουηδίας. Παρά το γεγονός ότι συμμετείχε στα προκριματικά, έμεινε εκτός αποστολής για το τουρνουά το 2021, ως αποτέλεσμα της έλλειψης χρόνου συμμετοχής και αγωνιστικού ρυθμού με τη Ρεάλ.

Πλέον, με τις εμφανίσεις που κάνει, το βλέμμα του ομοσπονδιακού τεχνικού, Λουίς ντε λα Φουέντε, είναι στραμμένο πάνω του, με τον Ίσκο να δηλώνει πρόσφατα σε δημοσιογράφους για το ενδεχόμενο επιστροφής του στη ''φούρια ρόχα": "Ελπίζω να μπορέσω να επιστρέψω στην εθνική ομάδα, είναι το μεγαλύτερο επίτευγμα για έναν ποδοσφαιριστή. Είμαι ευχαριστημένος με τη δουλειά που κάνω, αλλά η εθνική εξαρτάται από το τι κάνω στο γήπεδο. Αν έρθει αυτή η ανταμοιβή μια μέρα, θα είμαι χαρούμενος".

TAGS ΜΠΕΤΙΣ ΙΣΠΑΝΙΑ LA LIGA ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ